• BIST 89.764
  • Altın 145,339
  • Dolar 3,6255
  • Euro 3,9111
  • Samsun 10 °C
  • İstanbul 10 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 19 °C
  • Ordu 8 °C
  • Sinop 9 °C
  • Giresun 9 °C
  • Amasya 8 °C
  • Rize 9 °C
  • Trabzon 8 °C

Kılıçdaroğlu’ndan Masallar

MEHMET AKSOY

 

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu,  ‘PKK’ya tek kurşun atmayan güçlerine Türk üsleri  kapatılsın,  yüz binlerce sivilin öldüğü hava saldırılarına Türk uçakları katılmasın’ diyeceği yerde masal anlattı ve Başbakan Binali Yıldırım’a IŞİD'le ilgili 11 soru yöneltti:

1)    Musul Başkonsolosluğumuz basılıp, 49 vatandaşımız esir alınırken, hangi hükümet IŞİD’e terör örgütü demedi?

Cevap: TC Hükümeti. Yapılan dğruydu.’ IŞİD terör örgütüdür’ denseydi,

O zaman IŞİD’in elinde rehin tutulanMusul Başkonsolosu Öztürk Yılmaz, bugün CHP Ardahan Milletvekili olarak TBMM’nin üyesi değil; diğer görevliler ve güvenlik kuvvetleriyle birlikte şehitler kervanına katılacaktı.

 

2)Hangi milletvekili ‘PKK ve IŞİD terör örgütü değildir’ dedi?

Cevap: Vatandaşlar rehise, Kılıçdaroğlu da bunu söylemeliydi, 
3) ‘IŞİD iyi ki varsın Allah kurşununu azaltmasın’ diyen kişi hangi partidendir?

Cevap: PKK ile çatışırken ve Türk hakını, polisini, asskerini katleden PKK’ya Irak ve Suriye’yi dar ederken herkes söyleyebilir. 
4) IŞİD hangi iktidar döneminde Türkiye’de palazlandı ve korundu? Türkiye’nin 70 ilinden IŞİD’e katılım olduğu doğru mudur?

Cevap: Ulusal çıkarlar gerektiriyorsa, her iktidar döneminde korunur. ABD ve Avrupa bunu hep yapıyor. (Taliban, El Kaide, PKK, PYD v.b. gibi terör örgütleri zaman zaman korunmuş hatta desteklenmiştir. PKK ve PYD bugün de destekleniyor.)

Diğer 11 ilden neden olmadığını mı merak ediyor Kılıçdaroğlu? Her ilden her örgütn üyesi olabilir. Bu soru IŞİD’e yöneltilmeli.


5) Suriye’deki çatışmalarda yaralanıp, Türkiye’ye tedavi için getirilen ve iyileştikten sonra tekrar Suriye’ye gönderilen IŞİD militanlarını hangi iktidar korudu, kol kanat gerdi?

Cevap: Irak ve Suriye’den gelen yaralılar arasında IŞİD’den çok daha fazla  PKK/PYD/RPG mensubu var. ‘Hümanist’ Kılıçdaroğlu bunları neden merak etmiyor?  Yoksa ‘onlar iyi çocuklar’mıdır?


6) Sadece Türkiye’de değil Suriye’de IŞİD’in de dahil olduğu cihatçı gruplara TIR’larla silah göndererek, onlara destek veren hangi hükümettir? Cevap: Suriye’ye her devlet silah, bazıları da asker gönderiyor.


7) IŞİD’in bir terör örgütü olduğuna dair Milli Güvenlik Kurulunun bir kararı var mıdır?

Cevap:

 


8) IŞİD terör örgütünün tümü için neden şu ana kadar iddianame hazırlanamıyor?

Cevap: Hazırlanmıyorsa eksikliktir, ancak sadece IŞİD için değil; diğer örgütler için de talep edilmelidir. HDP/PKK/PYD için de yoktur. Dokunulmazlıklar kalktı. HDP’li vekiller tutuklandı mı? Hayır? Çünkü haklarındaki iddianameler hazır değil. Hükümet onlarla mücadele değil; müzakere yapıyordu. Terörist olarak değil ‘yol gösterici’ olarak görülüyorlardı. Kılıçdaroğlu’nun IŞİDD’den önce bunları sorması gerekmez miydi?


9) IŞİD terör örgütünün Türkiye lideri kimdir? Herkesin bildiği bu kişi nasıl oluyor da elini kolunu sallayarak, Türkiye’de gezebiliyor? Kim ya da kimler bu kişiyi koruyor?

Cevap: Kılıçdaroğlu’nun tek eksiği bu mudur? Ben de bilmiyorum. Biliyorsa söylesin Kılıçdaroğlu.
10) Patlayan bu bombaların siyasi sorumlusu kim ya da kimlerdir?
11) Güvenlik zafiyeti yoksa o zaman bir yönetim zafiyeti var, demektir. Sayın Başbakan bunu kabul ediyor mu?”

Cevap: Eğriye eğri, doğruya doğru;  son sorular yerinde;zafiyet çok, sorumlu, istifa eden yok.

ABD ve Avrupa Türkiye’yi IŞİD’in hedefine oturttu. Kendi ülkelerindeki teröristlerin yasal yoldan Türkiye üzerinden Suriye’ye gitmesine izin verdiler. Türk üslerini, uçaklarını, toplarını IŞİD’e karşı kullanmaya zorladılar. Başta bizi doğrudan ilgilendirmeyen bir sorunu tarafı olduk. Hem sınır ötesindeki kdrdeşlerimizi ateşe attık hem de yeni bir terör dalgasıyla karşı karşıya kaldık. IŞİD her toprak kaybettiğinde Türkiye böyle saldırılarla karşılaşabilir.

Hava saldırıları sürdükçe patlamaların şiddeti de artacaktır.

 

 

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hedef Halk | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : İnternet Sitesi : (0 541) 292 76 95 Gazete İletişim : (0 362) 234 54 10 Faks : 0(362) 234 64 10