Samsun’da 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında düzenlenen Uluslararası 19 Mayıs Yarı Maratonu, 215 sporcunun katılımıyla start aldı. Koşunun başlangıcı Atakum Gençlik Merkezi önünden yapıldı.
STARTI ÇİĞDEM KARAASLAN VERDİYarı maratonun başlangıç noktasında Samsun Valisi Orhan Tavlı, AK Parti Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan ve Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan da yer aldı. Milletvekili Karaaslan’ın bayrağı kaldırmasıyla koşu resmen başladı. Yetkililer tüm sporculara başarılar diledi.
17 FARKLI İLDEN VE ALMANYA’DAN KATILIMYarı maratona Samsun’un yanı sıra İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Amasya, Trabzon, Ordu, Elazığ, Kırıkkale, Eskişehir, Kütahya, Sinop, Kastamonu, Sakarya ve Almanya’nın Berlin kentinden gelen sporcular katıldı. 62 kadın ve 153 erkek olmak üzere toplamda 215 sporcu maratonda yarışıyor.
DERECEYE GİRENLERE ALTIN ÖDÜLLERYarışmada dereceye giren sporcular çeşitli ödüllerle onurlandırılacak. Kadın ve erkek kategorilerinde:
“MAYIS AYI BOYUNCA COŞKU SÜRECEK”
Etkinlikte konuşan Milletvekili Çiğdem Karaaslan, organizasyonun önemine dikkat çekerek şu ifadeleri kullandı:
İhlas Haber Ajansı



- 1.’lere tam altın,
- ve 3.’lere de birer adet tam altın,
- 4., 5. ve 6.’lara yarım altın,
- 7., 8., 9. ve 10.’lara ise çeyrek altın verilecek.

Etkinlikte konuşan Milletvekili Çiğdem Karaaslan, organizasyonun önemine dikkat çekerek şu ifadeleri kullandı:
"Milletimizin ve ülkemizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı tebrik ediyorum. Türkiye'nin kalbi Samsun'da atıyor diyebiliriz bugün. Ama sadece bugün değil Mayıs ayı boyunca coşkuyu en yukarı taşımak için hem bakanlığımız hem valiliğimizin ve hem de büyükşehir belediyemizin çok çeşitli organizasyonları oluyor. Bugün de 19 Mayıs'ta önemli bir maratona erken başladık."

