Samsun’un Alaçam ilçesinde, Doyran Mahallesi’ndeki Şehit Muhammet Ali Aksu İlkokulu öğrencileri, okul bahçesinde kurulan serada uygulamalı Tarım Eğitimi alıyor. Çocuklar, öğretmenlerinin rehberliğinde fide dikmeyi, sebze yetiştirmeyi ve meyve ağaçlarının bakımını öğreniyor.
Anadolu Ajansı
UYGULAMALI TARIM EĞİTİMİ İLE DOĞAYI ÖĞRENİYORLAR
Okul bahçesinde 36 metrekarelik alanda oluşturulan serada öğrenciler, soğan ve marul fidelerini toprakla buluşturdu. Miniklerin katıldığı fide dikim etkinliğine Alaçam Kaymakamı Fatih Kayabaşı ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Resul Özkurt da katıldı.“TARIMI KÜÇÜK YAŞTA ÖĞRENMELERİ ÇOK ÖNEMLİ”
Kaymakam Kayabaşı, ilçede yoğun şekilde tarım ve hayvancılık faaliyetlerinin yürütüldüğünü belirterek, “Uygulamalı şekilde tarımı öğrenmeleri ve gelecekte teknolojiyi kullanarak iyi tarım örneklerini hayata geçirmeleri açısından bu eğitim çok önemli. Öğrencilerimiz burada seracılığı ve meyveciliği uygulamalı olarak öğreniyor. Sadece akademik değil, kültürel, sanatsal ve sportif aktivitelerde de başarılı olmalarını istiyoruz.” dedi.“TARIM STRATEJİK BİR SEKTÖR”
Kayabaşı, pandemide tarımın stratejik öneminin tüm dünyada bir kez daha anlaşıldığını belirterek, “Geleceğimizin mimarı olan öğrencilerimizin iyi tarım uygulamalarını öğrenmeleri büyük önem taşıyor.” ifadelerini kullandı.“MİNİK ELLER TOPRAĞA DEĞİYOR”
Okul Müdürü Mücahittin Şen, kurdukları serada atalık tohumların yetiştirilmesi, yaygınlaştırılması ve öğrencilere öğretilmesi çalışmalarını yürüttüklerini söyledi. “Çocuklar hem üretmeyi hem de doğayı korumayı öğreniyor. Onların minik elleri toprağa değiyor, ağaç sevgisini küçük yaşta kazanıyorlar.” dedi.“300 FİDANI TOPRAKLA BULUŞTURDUK”
Şen, geçen yıl 200 defne, 60 süs bitkisi ve 30 meyve ağacını toprakla buluşturduklarını hatırlatarak, “Bu fidanların bakımını öğrencilerimizle birlikte yapıyoruz. Ayrıca istiridye mantarı ve çilek yetiştiriciliği gibi projelerimiz de var.” diye konuştu.“DOĞA SEVGİSİNİ İÇSELLEŞTİRİYORLAR”
Öğrencilerin doğayla iç içe bir eğitim ortamında yetiştiğini belirten Şen, “Bu çalışmalar çocukların çevre bilincini güçlendiriyor, doğa sevgisini içselleştirmelerini sağlıyor. Onların üretimle tanışması bizleri çok mutlu ediyor.” ifadelerini kullandı.
Anadolu Ajansı 


















