Anasayfa
  • RESMİ İLANLAR
  • SAMSUNSPOR
  • SAMSUN HABER
  • SİYASET
  • ASAYİŞ
  • EKONOMİ
  • SPOR
  • GÜNDEM BİLİM TREND EĞLENCE EĞİTİM YAŞAM MAGAZİN ÇEVRE - ENERJİ İNSAN DÜNYA TEKNOLOJİ SEKTÖREL KÜLTÜR SANAT SAĞLIK TÜRKİYE GÜNDEMİ
  • Ara
SON DAKİKA:
00:07
Edin Dzeko Serie A’ya Geri Dönüyor
02:38
Türk Hakem Meler'e UEFA'dan Yeni Görev
00:07
Edin Dzeko Serie A’ya Geri Dönüyor
02:38
Türk Hakem Meler'e UEFA'dan Yeni Görev
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. ÇEVRE - ENERJİ
  3. Ayvacıklı çiftçiler Erdoğan'a seslendi: 'Çiftçiyi mağdur etmeyin!
ÇEVRE - ENERJİ
Yayınlanma: 20 Kasım 2023 - 16:47

Ayvacıklı çiftçiler Erdoğan'a seslendi: 'Çiftçiyi mağdur etmeyin!

Samsun Ayvacık Ziraat Odası Başkanı Erdal Avcı, çiftçiye 5 bin lira emekli ikramiyesini, alan bazlı fındık desteğinin artırılmasını ve kilosu 100 liraya çıkan fındıkla ilgili TMO'nun farkı üreticilere vermesini talep etti. Avcı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çözüm çağrısı yaptı.

ÇEVRE - ENERJİ
20 Kasım 2023 - 16:47
Yorumlar
4 dk okunma süresi
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Ayvacıklı çiftçiler Erdoğan'a seslendi: 'Çiftçiyi mağdur etmeyin!
Ayvacık Ziraat Odası Başkanı Erdal Avcı, ilçede geçimini tarımla sağlayan çiftçilerle biraraya gelerek sorunlarını dinledi. Avcı, çalışmayan emeklilere verilen 5 bin liralık ikramiye konusunda emekli çiftçilere haksızlık yapıldığını belirterek, alan bazlı fındık desteklerinin 8 yıldır güncellenmediğini, kilosu 100 liraya yükselen fındık konusunda Toprak Mahsülleri Ofisi'nin(TMO) fiyat farkını üreticilere vermesi gerektiğini söyledi. 

'EMEKLİ İKRAMİYELERİ ÇİFTÇİLERİ DE KAPSAMALI'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a çözüm çağrısı yapan Ayvacık Ziraat Odası Başkanı Erdal Avcı, "Sayın Cumhurbaşkanımız, Cumhuriyet'in 100. Yılı münasebetiyle bir sefere mahsus olmak üzere emeklilerimize 5 bin lira ikramiye sözü açıklamıştır. Bu sözü müjde olarak kabul ettik. Ancak ne yazık ki gece-gündüz demeden sabahın 5'inde kalkarak Türk ekonomisine milli gelirimize katkı sağlamak için üreten çiftçilerimiz bundan muaf tutulmuştur.

İlk açıklamada Cumhurbaşkanımız bütün emekliler olarak bu konuyu gündeme taşımıştır, ama sonra anlaşılmıştır ki ne yazık ki çiftçilerimiz bu haktan muaf tutulmuştur. Ayvacıklı, Samsunlu ve bütün Türkiye’deki çiftçilerimiz adına Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a seslenmek istiyorum; Sayın Cumhurbaşkanım pandemi döneminde biz çiftçilere  'bir karış dahi toprak ekilmeden dikilmeden boş bırakılmamalıdır' şeklindeki talimatınız üzerine, çiftçilerimiz gece-gündüz, hastalık, pandemi,  gücük ayı, kara kış, zemheri demeden üretmeye devam etmiştir.

Cumhurbaşkanım çiftçilerimizin yüzde 90'ı Cumhur İttifakı'na destek vermiştir. Temmuz ayından bu yana 7 bin 500 TL maaşa mahkum edilen emekli çiftçilerimiz ve emeklilerimiz, şimdi kış ayı girerken 5 bin TL gibi bu enflasyonda çokta fazla önemi olmayan ikramiyeden mahrum bırakılmıştır. Bu durum, çiftçilerimizi ziyadesiyle üzmüştür "dedi.

 

'FINDIKTA ALAN BAZLI DESTEK GÜNCELLENMELİ' 

Fındıkta alan bazlı desteğin 8 yıldır güncellenmediğine dikkati çeken Avcı, "Sayın Cumhurbaşkanım, alan bazlı fındık desteklemesi, 8 yıldır 170 TL olarak hala devam etmektedir. Herşeyde yüzde 300-400 girdi fiyatlarına zam gelmesine rağmen, ne yazık ki alan bazlı destek 1 TL bile artmamıştır.

Çiftçimiz, fındık fiyatlarından dolayı memnuniyet göstermiştir. Sayın Cumhurbaşkanım 400-500 rakımdan sonraki çiftçimiz fındığını kurutamamıştır.Bunun içinde 100 TL fiyat bandından fındığını satamamıştır. TMO'nun yeniden güncelleme yaparak fındığını kurutamayan çiftçilerimiz için ve TMO'ya fındığını teslim etmiş çiftçinin, bu serbest fiyatı ile arasındaki fiyat farkı mutlaka ama mutlaka çiftçilerimize verilmelidir.

Çünkü çiftçimiz devletine güvenmiştir, çifçi devletimize itibar etmiştir. Fındık fiyatları serbest piyasada 100 TL'yi bulmuşşa TMO'da fiyat güncellemesi yaparak bu mağduriyetin ortadan kaldırılmasını talep etmekteyiz. Çiftçilerimizin bir çoğu kayıt sildirmesi yapmak istemektedir ama bu 5 bin TL'yi almak için bir fayda değildir.

Çünkü bu parayı almak için 1 Ekim 2023 tarihinde ÇKS sisteminden çıkmış olması lazım ki desteklemeyi alabilsinler. Ziraat Odası Genel Başkanımız Şemsi Bayraktar, bu konu üzerindeki talebi yüksek sesle hükümete seslenmesinden sonra sadece Ziraat Odalarına kayıtlı olanlar bu şekilde mağdur olmuş zannedilmektedir. Oysaki her hangi bir odaya kayıtlı olan emeklimiz, bu haktan faydalanmamaktadır "ifadelerini kullandı. 

'TARIM MİLLİ EKONOMİNİN BEL KEMİĞİ'

Tarımın milli ekonominin bel kemiği olduğunu söyleyen Ayvacık Ziraat Odası Başkanı Erdal Avcı,  "Paramız pulumuz olabilir. Eğer bir şey yoksa trilyonların olsa nerden alacaksın. Onun için çiftçimizin üretimden vazgeçmemesi adına, çiftçimizin üretmesi adına burdan bütün siyasi parti genel başkanlarına, bütün bölgemizin milletvekillerine ve başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a çiftçilerimizin bu mağduriyetinin giderilmesini, çiftçilerimiz adına arz ve talep etmekteyiz.

200-250 yıldır atasından dedesinden tırnaklarıyla imar ettiği açtığı fındık yetiştirdiği bağ bahçe yaptığı yerlerin fiyatını, haritada yerlerini bile gösteremeyecek olan genel müdürler, Ankara'da masa başından 2B arazilerine 50 bin TL -100 bin TL fiyat koymaktadırlar.

Çiftçimiz atasından dedesinden kalan toprağa 50-100 bin TL para verecek, çiftçimiz 170 TL olan desteklemesi 8 yıldan bu yana yine aynı rakamda kalacak. Genel Başkanımız Şemsi Bayraktar beyefendinin aynen ifadesini okuyorum; “Çiftçilerimiz yaşanan bu mağduriyetin önümüzdeki süreçte verilecek destekler veya ikramiyelerde engel teşkil edeceği endişesini taşımaktayız "diyor. Yani bu böyle kalmayabilir biz hakkımızı arayacağız ve Sayın Cumhur Başkanımız da inşallah bu çiftçinin sesine kulak verecektir "diye konuştu. 

Noyan Alper Cabbar
Beğendim
Alkış
Sevdim
Beğenmedim
Kızgın
Hahaha
İnanılmaz
Üzgün
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
OMÜ’lü Uzmandan Uyarı: Baldıran Otu Zehirlenmelere Neden Olabilir
OMÜ’lü Uzmandan Uyarı: Baldıran Otu Zehirlenmelere Neden Olabilir
Alaçam’da Nilüferler Görsel Şölen Sunuyor
Alaçam’da Nilüferler Görsel Şölen Sunuyor
Çorum'da Nesli Tehlikedeki Şah Kartal Yavruları Görüldü
Çorum'da Nesli Tehlikedeki Şah Kartal Yavruları Görüldü
Afganistan'ın İlk Rüzgar Santralini Türk Firma Kuruyor
Afganistan'ın İlk Rüzgar Santralini Türk Firma Kuruyor
ilan.gov.tr
Son Haberler
Türk Hakem Meler'e UEFA'dan Yeni Görev
Türk Hakem Meler'e UEFA'dan Yeni Görev
Edin Dzeko Serie A’ya Geri Dönüyor
Edin Dzeko Serie A’ya Geri Dönüyor
Alcaraz'dan Fransa Açık'ta Tarihi Geri Dönüş
Alcaraz'dan Fransa Açık'ta Tarihi Geri Dönüş
Tarlada Yıldırım Dehşeti: 5 Kişilik Aile Yaralandı
Tarlada Yıldırım Dehşeti: 5 Kişilik Aile Yaralandı
Ekrem İmamoğlu’ndan Zeyrek’e Destek Mesajı
Ekrem İmamoğlu’ndan Zeyrek’e Destek Mesajı
Çok Okunan Haberler
Samsunspor Başkan Vekili Veysel Bilen: Hedefimiz Avrupa’da İz Bırakmak
Samsunspor Başkan Vekili Veysel Bilen: Hedefimiz Avrupa’da İz Bırakmak
9 Haziran 2025 Pazartesi Günü Okul Var mı?
9 Haziran 2025 Pazartesi Günü Okul Var mı?
Samsun'da Skandal Görüntüler: Ambulansla Dolap Taşıdılar!
Samsun'da Skandal Görüntüler: Ambulansla Dolap Taşıdılar!
Samsun'da Beyin Ölümü Gerçekleşen Kadın 3 Kişiye Umut Oldu
Samsun'da Beyin Ölümü Gerçekleşen Kadın 3 Kişiye Umut Oldu
Sigaraya Dev Zam Geliyor! Tarih Belli Oldu
Sigaraya Dev Zam Geliyor! Tarih Belli Oldu
'Tanımsız hayvan' sahiplerine ceza
'Tanımsız hayvan' sahiplerine ceza

Ana Sayfa
RESMİ İLANLAR
SAMSUNSPOR
SAMSUN HABER
SİYASET
ASAYİŞ
EKONOMİ
SPOR
GÜNDEM
BİLİM
TREND EĞLENCE
EĞİTİM
YAŞAM
MAGAZİN
ÇEVRE - ENERJİ
İNSAN
DÜNYA
TEKNOLOJİ
SEKTÖREL
KÜLTÜR SANAT
SAĞLIK
TÜRKİYE GÜNDEMİ
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • ASAYİŞ
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • GÜNDEM
  • SAMSUN HABER
  • SAMSUNSPOR
  • SİYASET
  • SPOR
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı, video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim