Samsun'da 2001 yılında kurulan, Kafkasya yöresine ait kültürel ve folklorik değerleri tanıtmak amacıyla birçok başarılı kültür sanat etkinliğini hayata geçiren sivil toplum kuruluşlarından Azamat Dans Akademi Kültür Derneği'nin Olağan Genel Kurulu, geniş bir katılımla gerçekleştirildi.6 Nisan Pazar günü Park Inn by Radisson Otel'de gerçekleştirilen programda Derneğin Yönetim Kurulu Başkanlığına oy birliğiyle Samsun'un tanınmış iş insanlarından Yurdakul Kumaş işletmesinin sahibi Mehmet Yurdakul getirildi.
Dernek faaliyetleri bünyesinde yürüttükleri kültür ve sanat içerikli çalışmalarıyla ilgili gazetemize konuşan Azamat Dans Akademi Kültür Derneği Başkanı Mehmet Yurdakul, şu ifadelere yer verdi:KAFKAS KÜLTÜRÜNÜ GENİŞ KİTLELERE TANITIYORUZ"Derneğimiz 2001 yılında Samsun'da kuruldu. Azamat Dans Akademi ekibimiz, 2012 yılından bu yana Samsun'daki kültür sanat içerikli faaliyetlerine 130 dansçısıyla devam etmektedir. Derneğimiz; zengin Kafkasya kültürünün önemli diğer bir bölümünü oluşturan halk danslarımızı öz değerlerinden yararlanarak çağdaş sanat anlayışına dayanan bir yorumla uygulamak, Kafkasya'nın sahip bulunduğu kültürel ve folklorik değerlerini tanıtmak, Kafkasya Türkiye kültür ve turizm hareketlerini arttırmak ve ayrıca Kafkasya'nın genel tanıtımına katkıda bulunmak amacıyla sanat yönetmeni Fatih Baştuğ tarafından 2001 yılında kurulmuştur.
Dernek bünyesinde yurt içi ve yurt dışı faaliyetleri ile Samsun'u temsil çalışmalarını başarılı bir şekilde sürdürerek, Kafkas kültürünü geniş kitlelere tanıtıyoruz. Amacımız ve hedefimiz, ulusal ve uluslararası festivallerde Samsun'u en iyi şekilde temsil ederek başarı çıtamızı yükseltmektir."
ULUSAL BİRÇOK BAŞARIYA İMZA ATTIKDernek Başkanı Yurdakul, "Geleneksel Kafkasya kültür ve sanatının doğru bir şekilde tanıtılmasını, öğretilmesini sağlamayı hedefleyen topluluğumuz, Kafkasya halklarının zengin kültürünü repertuarlarına koyarak gelecek kuşaklara aktarmayı amaç edinerek ulusal anlamda birçok festival ve etkinliklere imza atmış, gösterileri beğeniyle izlenmiştir. Topluluk, estetik, çeviklik ve zarafeti dansları ile bütünleştirerek performanslarında yaşamı ve ritmi danslarıyla anlatırken, Kafkas halk danslarını ve giysilerini özüne bağlı kalarak, teknik imkanlardan da yararlanarak yeni bir sahne düzeni içinde biçimlendirerek sergilemektedir" dedi.



Dernek bünyesinde yurt içi ve yurt dışı faaliyetleri ile Samsun'u temsil çalışmalarını başarılı bir şekilde sürdürerek, Kafkas kültürünü geniş kitlelere tanıtıyoruz. Amacımız ve hedefimiz, ulusal ve uluslararası festivallerde Samsun'u en iyi şekilde temsil ederek başarı çıtamızı yükseltmektir."



Azamat Dans Akademi Kültür Derneği'nin şu ana kadar gerçekleştirdiği önemli etkinlikler şu şekilde;
* 2016-2017 yıllarında Samsun Devlet Opera ve Balesi ile birlikte NART Destanları (Çerkezlerin sürgünü ve Anadolu'da yeniden dirilişi)
* 2017 yılında Samsun Büyükşehir Belediyesi Rusya Novrosisk imza töreni
* 2018 yılında Amasya Kafkas Festivali
* 2019 yılında Ankara Uluslararası Kafkas Derneği Yılın En İyileri Ödül Töreni
* 2019 yılında Ankara Halk Dansları Solo Dans Yarışması
* 2019 yılında Orta Söğütlü Kafkas Dans Festivali
* 2020 yılında Cumhurbaşkanlığı bünyesinde Samsun 19 Mayıs'ın 100. Yıl kutlamalarında Devlet Halk Dansları
* 2020 yılında Orta Söğütlü Kafkas Dans Festivali
* 2021 yılında IBSA GOALBALL EUROPEAN CHAMPIONSHIPS - Samsun Tekkeköy stadında
* 2021, 2022, 2023 ve 2024 yılında Orta Söğütlü Kafkas Dans Festivali
* 2018-2021 yılları arasında Sinop Gerze Festivali
* 2021-2022 yılları arasında Sinop Ayancık Festival,
* 2022 yılında Samsun TEKNOFEST
* 2023 yılında Uluslararası Kafkas Yılın En İyileri Mersin Sahnesi ve Yılın En İyileri Ödülü
* 2023 yılında Samsun Nebiyan Festivali
* 2024 yılında Türk Dünyası Çocuk Vakfı sahnesi
* 2024 yılında Ladik Festivali
* 2024 yılında İstanbul Kafkas Derneği yılsonu gecesi

İŞTE YENİ YÖNETİM KURULUAzamat Dans Akademi Kültür Derneği (Asil) yeni yönetim kadrosu şu isimlerden oluştu; Mehmet Yurdakul (Başkan), Volkan Soylu (Başkan Yrd.), Fatih Baştuğ (Sekreter), Gökhan Yüksel (Sayman), Üyeler, Zafer Kurt, Ayça Dündar ve Oğuzhan DemircanNazım Akpınar