KISA SÜREDE OYNANMAZ HALE GELDİTrendyol Süper Lig’in 4. haftasında dün akşam 19 Mayıs Stadyumu’nda oynanan Yılport Samsunspor-İstanbulspor karşılaşması şiddetli yağış nedeniyle yarıda kaldı. Saha zemininin sağanak yağmur nedeniyle kısa sürede futbol oynamaya elverişsiz hale gelmesi sonrasında hakem Burak Şeker, karşılaşmayı ileri bir tarihe erteledi.
İKİ GÜN ÖNCE MESAJ GELMİŞTİBuraya kadar her şey normal. Ancak normal olmayan ise bu yağışın bekleniyor olmasıydı. AFAD, Samsun’da yaşayan vatandaşların cep telefonlarına gönderdiği kısa mesajda, “Meteorolojiye göre bugün ve yarin Samsun'da çok kuvvetli sağanak beklenmektedir. Sel, ulaşımda aksamalar, yerel dolu yağışına karşı dikkatli olunmalıdır” ifadeleri ile uyarıda bulunmuştu.
UYARILAR DİKKATE ALINMADIBuna rağmen hiçbir hazırlık yapılmaması ve tüm uyarılar dikkate alınmayarak maçın oynatılması adeta ‘bile bile lades’ olarak yorumlandı. Stada gelen yaklaşık 10 bin taraftar bu duruma isyan ederken, “AFAD’ın uyarılarına rağmen bu maçın oynatılması büyük bir hataydı. Uyarıların dikkate alınmaması büyük mağduriyete sebep oldu” ifadelerini kullandı.
TALİYE SİSTEMLERİ YETERSİZ KALDIAyrıca stadyumun sadece saha zemini değil, tribünleri ve iç kısımları da ciddi anlamda yağıştan etkilendi. Kimi yerlerde su tahliye sistemleri yetersiz kalırken, taraftarlar adeta stat içerisinde rehin kaldı. Stadyumun bazı bölümlerinde biriken sular şelale şeklinde tribünlerin üzerinden aşağıya aktı. Ortaya çıkan manzara böylesine bir stadyuma hiç yakışmadı.
ŞELALE GİBİStadyumun bazı bölümlerinde biriken sular şelale şeklinde tribünlerin üzerinden aşağıya aktı.Davut Aktaş




Para bol, gelsinler gitsinler, bi daha gelsinler bi daha gitsinler...Hem ev sahibi hem misafir takım için geçerli...