loading...

Samsun merkezli, bölge gazetesi...

  • Dolar 5.6962
  • Euro 6.2916
  • GR ALTIN 275.24
  • ÇEYREK 450.01

Amerika Çalışma Vizesi

Dünyanın her yerinde bilinen bir gerçek var ki fırsatlar ülkesi diye tanımlandırılan Amerika Birleşik Devletleri birçok kişinin hayallerinde yer almaktadır. Her yıl binlerce kişi bu fırsatlardan yaralanmak için Amerika Çalışma Vizesi için başvuruda bulunmaktadır.

Amerika Çalışma Vizesi
  • 22 Mayıs 2019, Çarşamba 14:58

Neden Amerika Çalışma Vizesi?

Eğitim, turizm veya çalışmak için tercih edilen ABD için her yıl artarak çoğalan bir başvuru mevcuttur. Her kişinin farklı bir Amerika hayali vardır. Bunu yaşamak isteyenler de bu coğrafya için şanslarını değerlendir yolunu giderler. Çalışmak için gitmek isteyenler bu ülkeye giriş yapabilmek için mutlaka Amerika çalışma vizesi başvurusunda bulunmaları gerekir. Bu başvuru için de Ankara Büyükelçiliği veya İstanbul Başkonsolosluğuna gidilmesi gerekiyor.

Amerika Çalışma Vizesi Nasıl Alınır?

ABD’de faaliyeti sürmekte olan bir şirketten davet edilme, şirket içinde gerçekleşecek transferler, sporcu olma, sanatçı veya din görevlisi olma, olağanüstü yeteneğe sahip olma gibi durumları kapsayan kategorilerde mevsimlik, sürekli veya geçici çalışmak için Amerika vizesi seçenekleri bulunmaktadır. Yapılacak işin kapsamına göre Amerika’da çalışılacak işyerin veya kişinin milliyeti de önemlidir. Bu durum farklılık gösterebiliyor. Gerekli koşulların sağlanması durumunda Amerika’da yaşama ve çalışma için süresiz oturum izni verilebiliyor. Gerekli Evraklar;

DS 160 Formu I-129 Formu. Bu form vize başvurusu olan kişinin ABD’de bulunan işveren tarafından temin edilir.

Nüfus cüzdanı ve T.C. Kimlik fotokopisi

Pasaport (Seyahat sonrası en az 6 ay geçerli olacak ve eski pasaportların olması da avantaj sağlayacak)

2 tane biyometrik çekilmiş güncel, arka fon beyaz olan fotoğraf

Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği

Şahsi Vize Talep Dilekçesi

Amerikada Çalışma İzni Nasıl Alınır?

Gerekli olan evraklar başvuru yapacağınız vize türüne göre değişiklik gösterebilir. Ayrıca Amerika Konsolosluğu ile Büyükelçiliğine göre de değişiklik gösterir. Bu nedenle başvuru yapmadan önce evraklar hakkında bilgi edinmenizde oldukça yarar vardır. Eğer geçici çalışma izni başvurusu kapsamındaysanız Türkiye’ye geri döneceğinizi ispatlayıcı olmanız ve bunu kanıtlayıcı olmanız gerekir. Aile bağlarınızı gösteren bir belgeyle bunu kanıtlamalısınız. Başvuru Formları şöyledir; H-1B Özel Mesleğe Sahip Kişiler, H-2A Mevsimlik Tarım İşçileri, H-2B Geçici veya Mevsimlik Tarım Dışı İşçiler ve H3 Stajyerler ve Özel Eğitim Ziyaretçileri vizesi.

Tokat'ta kaçak  içki operasyonu Tokat'ta kaçak  içki operasyonu

Kargo kamyonu yandı Kargo kamyonu yandı

Rıza Kayaalp tarih yazdı! Rıza Kayaalp tarih yazdı!

Denizden hamsi fışkırdı Denizden hamsi fışkırdı

Beğendim 1 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Etiketler: Amerika Vize
loading...

HABERE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor
yukarı çık