Samsun'da seçim çalışmalarını sürdüren CHP Samsun Milletvekili Adayı Şaban Sevinç, Alaçam ve 19 Mayıs ilçelerinde vatandaşların sorunlarını dinledi, talepleri not etti. CHP'nin yoksul ailelere yönelik Aile Sigortası Programı'nı seçim bildirgesine koyduğunu belirten Sevinç, "CHP Aile Sigortası Programı ile yoksul öğrencilere, zorunlu eğitimi kapsayan tüm dönemler için aylık 240 TL eğitim desteği vereceğiz" dedi.
.jpg)
Kız Çocukları Mutlaka Okula Gidecek
CHP iktidarında yoksul öğrencilerin öğrenim araç ve gereçlerinin ücretsiz sağlanacağını belirten Sevinç, CHP Aile Sigortası Programı kapsamında verilen eğitim desteklerini, kız çocuklarının okula gönderilmesi ön koşuluna bağlanacağını vurguladı. Temel eğitimde tüm öğrencilerin tam gün eğitim veren okullara kavuşmasını sağlayacaklarını söyleyen Sevinç " Tam gün eğitim çerçevesinde tüm öğrencilere sıcak öğle yemeği vereceğiz. Temel eğitim süresi boyunca, örgün öğretimi esas alacağız. Okul ortamından uzaklaşan tüm öğrencilerin yeniden örgün eğitime dönebilmelerini sağlayacağız" diye konuştu.
Mesleki Eğitime Yeni Düzenleme
Toplumsal eşitsizliklere son vermek için tam gün ve ücretsiz okul öncesi eğitimi zorunlu eğitim kapsamına alacaklarını kaydeden Sevinç, "6 yaş grubu (60 ayı tamamlamış olanlar) için okul öncesi eğitimde okullaşma oranını yüzde 100’e ulaştıracağız. Okul öncesi eğitimde, yalnızca tanımlanmış standartlara uygun öğretmenlerin atanmasını sağlayacağız. Temel eğitime başlama yaşını çocuk gelişimi için en uygun dönem olan 7 yaşına (72 aydan sonra) yükselteceğiz. Mesleki eğitimi, 8 yıllık ilköğretimin dışına çıkaracağız. Ortaokul döneminde, öğrencilerin, meslekler hakkında bilgilendirilmelerini ve sınırlı sayıda seçmeli mesleki ders alabilmelerini sağlayacağız" dedi.
Zekeriya FIRAT