Samsun İlkadım Belediyesi Zabıta ekipleri, Salı günü kurulan ilçe pazarında tüketicilerin korunması ve farklı fiyat uygulamasının önüne geçilmesi için etiket denetimi ve pazar esnafının terazilerinin denetimlerini yaptı.
Yapılan denetimlerde ekipler esnaflardan fiyat etiketlerini mutlaka tüketicilerin görebileceği yerde bulundurmaları ve etiketsiz satış yapmamaları gerektiği konusunda uyarılarda bulunarak bilgilendirdi. Ekipler pazarcı esnafların terazilerini de denetleyerek, mühür zamanı gelmiş terazilerin kontrolleri, ayar kontrolleri gibi işlemleride gerçekleştirdiler.
ÇİN MALI TERAZİLERE İZİN YOK
Zabıta ekiplerinin ilçe pazarı ve marketlerde fiyat etiket ve terazi denetimlerini aralıksız sürdüreceğini belirten İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, ”Şehrimizde faaliyet gösteren pazar esnafımızın özellikle Çin malı diye tabir ettiğimiz; ticarette kullanımı yasak olan terazilerin, ayarsız, damgasız olanlarının kullanımına müsaade etmiyoruz. Hem esnaflarımızın hem vatandaşlarımızın mağdur olmaması adına yapılan bu denetimler hijyen ve güvenlik adına üretici esnaflarımız genelinde de yapılacaktır” dedi.
Zabıta ekipleri yaptıkları tüm uyarılara rağmen fiyat etiketi olmadan satış yapan esnaf ve pazarcı esnafına para cezası verileceği konusunda uyardı. Tolgahan ÇAĞLAR