Orman Bölge Müdürlüğü'nün Samsun'a gelmesi için mücadele ettiklerini belirten Kaya Aşçı;
"Samsun İli’nin 17 adet ilçesi bulunmaktadır. Bunlar Alaçam, Yakakent, Bafra, Ondokuzmayıs, Vezirköprü, Havza, Ladik, Kavak, Asarcık, Terme, Salıpazarı, Çarşamba, Ayvacık, Tekkeköy, Canik, Atakum, İlkadım olup Samsun İlinin toplam nüfusu iki milyona yakındır. Sanayi ve verimli tarım alanları mevcuttur. Samsun'un birkaç ilçesinden küçük bir şehire Orman Bölge Müdürlüğünün götürülmesi etik değildir. Biz Samsunlu STK’lar olarak Orman Bölge Müdürlüğünün Samsuna getirilmesini istiyoruz ve bunun için mücadele ediyoruz. Samsun Orman Bölge Müdürlüğünün kurulmasının uygun görülmesi durumunda; Amasya Orman Bölge Müdürlüğünden Samsun, Bafra, Vezirköprü ve Kavak Orman İşletme Müdürlükleri ile Samsun Fidanlık Müdürlüğü'nden oluşacaktır.

Bu durumda Samsun Orman Bölge Müdürlüğünün alanları 381.482,2 ha ormanlık alan, 575.247,2 ha açıklık alan olmak üzere toplam 956.729,4 ha genel alana sahip olacaktır. 193.929,1 ha üretim ormanı, 130.020,8 ha üretim dışı orman, 57532,3 ha boşluklu kapalı orman, 129.355,9 ha genç meşcere, bulunmaktadır. Yıllık etası 610.761 m3’tür.
"HERHANGİ BİR ENGEL YOK"
Amasya Orman Bölge Müdürlüğünün bölünerek Samsun Orman Bölge Müdürlüğünün kurulmasının uygun görülmesi durumunda; Amasya Orman Bölge Müdürlüğünün puanı 3215, Samsun Orman Bölge Müdürlüğünün puanı 2578,7 olacak olup,
’’Orman Genel Müdürlüğü Taşra Teşkilatı Kuruluş ve Görev Yönetmeliği’’ nin 8. maddesinin 2. fıkrasının (a) bendinde belirtilen esaslar doğrultusunda yeni bölge müdürlüğü kuruluşunda puan durumu 2500 puandan yüksek olan orman bölge müdürlükleri bölünebilir. Bölünme ile meydana gelecek bölge müdürlüklerinden her birinin puanı 1600 puandan aşağı olamaz” denilmektedir. Samsun Orman Bölge Müdürlüğünün kurulmasında teknik ve yasal açıdan herhangi bir engel bulunmamaktadır.
Orman Halk ilişkilerinin daha verimli yürütülebilmesi için Samsun a Orman Bölge Müdürlüğü kurulmalıdır."dedi. Emin ÇEKİÇ