Samsun'da "Huzur İstasyonu" adıyla gönüllü bir grup, 17 yıldır huzurevi sakinlerine moral ve yaşama sevinci aşılamak için etkinlikler düzenliyor.Her hafta salı günü Atakum Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'ne gelen ekip, canlı müzik, kitap okuma ve tarihte bugün gibi aktivitelerle yaşlıların keyifli vakit geçirmelerini sağlıyor.
HER ŞEY BİR KİTAP OKUMA ETKİNLİĞİYLE BAŞLADI"Huzur İstasyonu" grubunun kurucusu Hüseyin Usta (65), emekli bir öğretmen. 2008 yılında emekli olduktan sonra nasıl faydalı olabileceğini düşünerek huzurevinde kitap okumaya başladı. Ancak, hafıza sorunları yaşayan yaşlıların okunanları unuttuğunu fark edince, etkinlikleri daha interaktif hale getirmeye karar verdi."Huzurevi sakinlerinin fotoğraflarını çekip videolar oluşturduk ve bu videoları onlara izlettik. Ekranda kendilerini görmek onları çok mutlu etti, adeta televizyona çıkmış gibi hissettiler. Böylece farklı etkinlikler yaparak onlarla vakit geçirmeye devam ettik" diyen Usta, bu tür projelerin diğer huzurevlerinde de uygulanmasını umut ettiğini belirtti.
"ONLARLA HAYATI PAYLAŞIYORUZ"17 yıldır her salı günü huzurevine geldiklerini ifade eden Usta, etkinliklerin ciddi bir hazırlık süreci gerektirdiğini söyledi: "Biz sadece eğlendirmek için değil, onlarla hayatı paylaşmak için buradayız. Yaşlılarımızın sosyal hayattan kopmamalarını sağlamak istiyoruz. Bu yüzden her hafta farklı içerikler hazırlıyor, onların ilgisini çekecek etkinlikler yapıyoruz."
Gönüllü olarak ekibe katılmak isteyen herkese kapılarının açık olduğunu da belirten Usta, "Bir insan sadece kendisi için yaşıyorsa boşa yaşıyordur. Ağaç bile yaprağını toprağa bırakır, rüzgar bile sadece kendisi için esmez. Biz de başkaları için bir şeyler yapmalıyız." dedi."ONLARIN VARLIĞI BANA ÇOK ŞEY KATTI"Ekipte 10 yıldır yer alan usta öğretici Arzu Ertan, sosyal medyada gördüğü bir duyuruyla ekibe katıldığını ve hayatında büyük bir değişim yaşadığını anlattı."İlk gün huzurevine geldiğimde yoğun bir duygu yaşadım. Çıkışta Hüseyin Bey, 'Haftaya bizimlesiniz değil mi?' diye sorduğunda zaten 'Hayır' diyemezdim. Yaşlıların gözlerindeki mutluluğu gördüğünüzde buradan kopmanız mümkün değil. Onlara ne katıyoruz bilmiyorum ama onların varlığı bana çok şey kattı. Ömrümüz yettiğince buradayız."
"BU İNSANLAR ÖDÜLLENDİRİLMELİ"Huzurevi sakinlerinden Semih Gürlek, ekibin özverisini takdir ederek şu sözleri dile getirdi: "Buraya gelen insanlar tamamen gönüllü olarak, hiçbir beklenti içinde olmadan bizlere sevgi veriyorlar. Huzurevindeki insanların en büyük ihtiyacı sevgi ve ilgi. Birçoğumuzun artık ailesi yok, yalnız yaşıyoruz. Bu ekibin burada yaptığı şey çok kıymetli ve bence resmi makamlar tarafından da ödüllendirilmeli. Benzer etkinliklerin diğer huzurevlerinde de yapılması gerektiğine inanıyorum" dedi.
Anadolu Ajansı





