Samsun'un İlkadım ilçesinde faaliyet gösteren simit ve pasta imalatı yapan işletmeler, zabıta ekipleri tarafından detaylı şekilde denetlendi. Denetimlerde hijyen, etiket bilgileri ve işyeri ruhsatları kontrol edildi.
İLKADIM BELEDİYESİ’NDEN GIDA GÜVENLİĞİNE YAKIN TAKİPİlkadım Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, halk sağlığını korumaya yönelik çalışmaları kapsamında gıda üretimi yapan işletmeleri mercek altına almaya devam ediyor. Özellikle simit ve pasta üreticilerinin yoğunlukta olduğu bölgelerde yapılan kontrollerde temizlik, ürün içerik bilgileri ve işletme izin belgeleri denetlendi.
EKSİKLİK TESPİT EDİLENLERE UYARI YAPILDIYapılan incelemelerde bazı işletmelerde çeşitli eksiklikler tespit edildi. Belediye ekipleri, söz konusu işletmelere gerekli uyarıları yaparken, kurallara uymamaya devam edilmesi halinde cezai yaptırımların uygulanacağını bildirdi.BAŞKAN KURNAZ: “SAĞLIKLI GIDA HERKESİN HAKKIDIR”
İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz denetimlerle ilgili yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: "Halk sağlığını tehdit eden her unsurun karşısındayız. Vatandaşlarımızın güvenle alışveriş yapabilmeleri ve esnaflarımızın emeklerinin karşılığını alabilmeleri için ekiplerimiz sahada aktif şekilde görev yapıyor. Son olarak simit ve pasta imalatı yapan işletmelerimizde hijyen, etiket ve ruhsat denetimleri gerçekleştirdik. Uygun şartları taşımayan işletmelere gerekli uyarılar yapılıyor, ihlallerin devamı halinde ise cezai işlemler uygulanıyor. İlkadım'da halkımızın her anında yanında olmaya devam ediyoruz. Sağlıklı ve güvenilir gıdaların sofralarımıza ulaşması için çalışmalarımızı ve denetimlerimizi kararlılıkla sürdüreceğiz."İhlas Haber Ajansı



Motorsiklet tamircileri de çoğaldı.Sokak aralarında motor tamir ediyoruz ayağına rahat rahat gürültü yapıyorlar.