Sağlık-Sen Samsun Şubesi'nin İl Divan Toplantısı, Genel Başkan Mahmut Faruk Doğan ve Genel Başkan Yardımcısı İdris Baykan'ın katılımıyla gerçekleştirildi. Toplantıda Sağlık-Sen'in yaptığı çalışmalarla ilgili bilgi verildi, temsilcilerin soruları cevaplandı.Genel Başkan Mahmut Faruk Doğan, sağlık profesyonellerinin aldığı nöbet ücretlerinin günümüz ekonomik şartlarına göre düşük kaldığını savundu.SAĞLIKÇILARA GECE ÇALIŞMA TAZMİNATI ÖDENMELİDİRDoğan, "24 saat esaslı çalışan hekimin, hemşirenin, ebenin nöbet ücretleri hakkaniyetli değildir. Gece çalışanlar için pozitif ayrımcılık yapılmalıdır. Sağlık profesyonellerine gece çalışma tazminatı ödenmelidir" önerisini dile getirdi.8. Dönem Toplu Sözleşme sürecinin yaklaştığını dile getiren Faruk Doğan, sağlık ve sosyal hizmet profesyonellerinin taleplerini en iyi şekilde yansıtan teklifleri masaya götüreceklerini vurguladı.
YER DEĞİŞİKLİĞİ TEKLİFİMİZ MASADACumhurbaşkanlığı yetkilileri ve YÖK yönetimi ile görüşmeler yaptıklarını kaydeden Genel Başkan Faruk Doğan, şöyle konuştu; "Sağlık-Sen'in Yer Değişikliği Talep Toplama Platformu'nu referans alan YÖK, yer değişikliği konusunda sahadan talepleri topladı. Bu konuda ortak bir çalışma var. Yer değişikliği konusu eğer buralara geldiyse bu Sağlık-Sen sayesinde oldu."Genel Başkan Yardımcısı İdris Baykan da temsilcilere sosyal medyanın öneminden bahsetti. Sağlık-Sen'in önemli kazanımlara imza attığını ve onlarca sorunu çözdüğünü hatırlatan Baykan, "Emeğimizi sahiplenen çok ama alın teri döken yok. Başımız dik, alnımız açık. Yalanla, kandırmayla hiç işimiz olmadı, olmaz. Biz bir emek örgütüyüz. Sağlık ve sosyal hizmet emekçilerimizin refahı için elimizden geleni yapıyoruz" dedi.


Sağlık-Sen Samsun Şube Başkanı İlyas BiçerÜYE SAYIMIZ ARTIYORSağlık-Sen Samsun Şube Başkanı İlyas Biçer de, "Güçlü bir teşkilat olarak omuz omuza mücadele ediyoruz. Teşkilatımızın bu çalışmaları sayesinde üye sayımızı her geçen gün artırıyoruz. Çünkü biz samimi bir teşkilatız, yalanla ve algıyla işimiz yok. Üyemizin yanında olmaya, sorunlarına çözümler üretmeye kararlıyız" diyerek sözlerini tamamladı.Haber Merkezi