Ramazan Bayramı öncesi Samsun'da mezarlıklar ziyaretçi akınına uğradı. Vatandaşlar kaybettikleri yakınlarının kabirlerini ziyaret ederek dua etti. Özellikle Kıranköy Mezarlığı’nda yoğun insan ve araç trafiği dikkat çekti.
ŞEHİTLİKLERDE HÜZÜN VE GURURŞehitliklerde ise Ramazan Bayramı öncesi duygusal anlar yaşandı. Ziyarete gelen aileler gözyaşlarıyla dualar okudu, şehit mezarlarının başında uzun süre vakit geçirdi.
Diyarbakır’ın Lice ilçesinde 2010 yılında şehit olan Piyade Komando Teğmen Ahmet Altunoğlu’nun babası Mehmet Altunoğlu, “Şehit oğlum Ahmet, 3 oğlumun en büyüğüydü. Korkusuz, şehit olmayı isteyen, hep en önde giden bir evlattı. 15. bayramı da çocuğum olmadan yalnız geçiriyoruz. Sanki az önce oğlum şehit olmuş gibi, bu acı hiç bitmiyor” dedi.
“HEPSİ BİZİM EVLATLARIMIZ”Mersin’de 5 yıl önce şehit olan Ulaştırma Er Caner Mayendağı’nın annesi Güngör Göksert de mezarlığı ziyaret etti. Oğlunun mezar taşlarını öpen ve toprağını koklayan acılı anne, “Allah tüm şehit ailelerine sabırlar versin. Şehitlerimizin hepsinin mekanı cennet olsun. Bugün tüm şehit mezarlarını sevdim çünkü onların hepsi bizim çocuklarımız. Hiçbirini ayırmıyorum” ifadelerini kullandı.
SAMSUN’UN TÜM MEZARLIKLARINDA YOĞUNLUKKıranköy Mezarlığı başta olmak üzere Samsun’un birçok noktasındaki mezarlıklarda benzer kalabalıklar gözlendi. Vatandaşlar bayram öncesi yakınlarını yalnız bırakmadı; dua ve Kur’an-ı Kerim eşliğinde manevi bir atmosfer oluşturdu.

İhlas Haber Ajansı






