Milli Mücadele’nin başladığı şehir olan Samsun, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı bu yıl da büyük bir coşku ile kutluyor. Kent genelinde düzenlenen etkinliklerle bayram sevinci her yaş grubuna ulaştırılırken, siyaset dünyasından da bu anlamlı güne özel mesajlar geldi.Samsun’daki siyasi temsilciler, 19 Mayıs vesilesiyle yayımladıkları mesajlarda bağımsızlık ve gençliğin önemine vurgu yaptı. Açıklamalarda Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkarak başlattığı kurtuluş mücadelesinin anlam ve önemi hatırlatıldı.İŞTE O MESAJLAR...
AK Parti Samsun Milletvekili ve MKYK Üyesi Çiğdem Karaaslan, "Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman silah arkadaşlarının Millî Mücadelemizi başlatmak üzere Samsun’a çıkışının 106. yıl dönümünü bugün gururla kutluyoruz. 19 Mayıs, milletimizin hür ve bağımsız yaşama kararlılığının sembolüdür. 102 yaşında asırlık bir çınar olan Cumhuriyetimizin kuruluşuna giden yolda büyük adımın atıldığı Samsun’un bir evladı olmak bizim için bir övünç kaynağıdır" dedi.GENÇLERİMİZE GÜVENİYORUZÇiğdem Karaaslan, şöyle konuştu; "Türkiye'nin önü açık, geleceği aydınlıktır. Huzurun ve kardeşliğin tesis edildiği, güvenin ve istikrarın hâkim olduğu, her alanda kalkınma için büyük adımların atıldığı Türkiye Yüzyılı başlamıştır. Tarihe yön veren bir şehir olarak Samsun; tarımda, sanayide, adalet hizmetlerinde, sağlıkta, eğitimde, kültürde, sanatta, sporda, her alanda yeni yatırımlarla güçlenmeyi sürdürmektedir. Türkiye'nin göğsünü kabartan savunma sanayiindeki başarılarımızın arkasında gençlerimizin inancı vardır. Bilimde, teknolojide, uzay alanında, sanatta, sporda, her alanda gençlerimizin emeği, alın teri ve gayretleri vardır. Türkiye'nin gençliği; üretken, vizyoner, duyarlı ve çalışkandır. Biz gençlerimize güveniyoruz, inanıyoruz ve birlikte omuz omuza yol yürüyoruz."
GENÇLERE ARMAĞAN ETTİ19 Mayıs’ın Milli Mücadele’nin ruhunu herkesin çok iyi anlaması gerektiğini kaydeden Yusuf Ziya Yılmaz, şöyle konuştu; "Türk milleti büyük bir cesaret, kahramanlık örneği sergileyerek toprağını, bayrağını korumayı başarmış, dünyaya önemli bir ders vermiştir. Bu kahramanlık destanını Atatürk, gençlere armağan etmiştir. Güçlü devletimizin ilelebet yaşaması ve daha da güçlenerek yükselişini sürdürmesi için emaneti devir alacak olan gençlerimize büyük görevler düşmektedir. Türkiye Cumhuriyeti’nin varlığını, emaneti alan gençlerimiz koruyacak ve daha da yüceltecektir."CHP Samsun Milletvekili Murat Çan: 19 Mayıs gençliğe
CHP Milletvekili Murat Çan, "19 Mayıs, gençliğe emanet edilmiş büyük bir devrimdir. Bu emaneti korumak, sadece kutlamalarla değil; Cumhuriyetimizi savunmakla mümkündür" dedi.CHP Samsun Milletvekili Murat Çan, "Ulusumuzun büyük önderi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun'a çıkarak başlattığı Kurtuluş Mücadelesi; yalnızca işgale karşı bir direnişin değil, aynı zamanda milletimizin bağımsızlık ve özgürlük idealine uyanışının simgesi olmuştur. 19 Mayıs, Atatürk’ün gençliğe olan güveninin ve Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerini genç kuşaklara emanet edişinin en güçlü ifadesidir" dedi.
Murat Çan, "19 Mayıs, gençliğe ithaf edilmiş bir bayram değil; gençliğe emanet edilmiş büyük bir devrimdir. Bu emaneti korumak sadece kutlamalarla değil; Cumhuriyetimizi, Atatürk ilke ve devrimlerini yılmadan savunmakla mümkündür. Bugün, Cumhuriyetimizin yılmaz savunucusu olan gençliğimiz, laik, demokratik ve sosyal hukuk devleti ilkesine sıkı sıkıya bağlıdır. Gençlerimizin yüreğinde yanan özgürlük ve adalet ateşi, bu topraklarda umudun hiçbir zaman tükenmeyeceğinin en açık göstergesidir" diye kaydetti.
Başkan Halit Doğan, "Samsun, Atatürk'ün önderliğinde milletimizin yazgısının yeniden yazıldığı, umudun yeşerdiği, kararlılığın vücut bulduğu topraklardır. 19 Mayıs aynı zamanda bu ülkenin geleceğini gençliğe emanet eden bir liderin, gençliğe duyduğu güvenin de ilanıdır. Onların fikirlerini önemseyen, hayallerine değer veren, kendilerini her alanda geliştirmeleri için imkân sunan bir anlayışı benimsiyoruz. Çünkü biz biliyoruz ki; güçlü bir ülke, ancak iyi eğitim almış, özgüvenli, donanımlı ve değerlerine sahip çıkan gençlerle mümkün olacaktır" diye kaydetti.AK Parti Samsun İl Başkanı Mehmet Köse: 19 Mayıs 1919
AK Parti Samsun İl Başkanı Mehmet Köse, 19 Mayıs 1919’un sadece bir tarih değil, aynı zamanda milletin bağımsızlık yolundaki dirilişinin simgesi olduğunu vurguladı.
Başkan Mehmet Köse, "19 Mayıs 1919, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkarak İstiklal Mücadelemizi başlattığı, aziz milletimizin bağımsızlık ve özgürlük uğruna sarsılmaz bir irade ortaya koyduğu tarihi bir dönüm noktasıdır. Samsun'da yanan bu meşale, tüm yurda yayılarak milletimizi topyekûn bir direnişin ve yeniden doğuşun öncüsü haline getirmiştir. Samsun'un evlatları olarak, milli mücadelenin ilk adımının atıldığı bu topraklarda, Türkiye Yüzyılı vizyonuyla çalışmaya, üretmeye ve aziz milletimize hizmet etmeye kararlılıkla devam edeceğiz" dedi.MHP Samsun İl Başkanı Burhan Mucur: 19 Mayıs ışık
MHP'li Başkan Burhan Mucur, "19 Mayıs geleceğe ışık tutan bir pusuladır. Türk gençliği, tarihinden aldığı ilhamla ülkesine yön verecek kudrete sahiptir" dediMHP Samsun İl Başkanı Burhan Mucur, "19 Mayıs 1919, esaret zincirlerini kırmak için atılan ilk adımdır. Gazi Mustafa Kemal Paşa'nın Samsun’a çıkışı, Türk milletinin kendi kaderini tayin etme iradesinin şahlanışıdır. 106 yıl önce Samsun kıyılarından yakılan istiklal meşalesi, Anadolu’yu baştan başa aydınlatmış, Türk milletinin makus talihini değiştirmiştir" dedi.
Burhan Mucur, Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerinin genç fikirler ve sarsılmaz bir inançla atıldığını belirterek, gençliğe duyulan güveni yineledi: "Atatürk'ün dediği gibi; 'Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur.' Bugünün gençliği, yarının liderleri, bilim insanları, sanatçıları ve kahramanlarıdır. Türk gençliği, tarihinden aldığı ilhamla ülkesine yön verecek kudrete sahiptir."MHP'li Mucur, 19 Mayıs’ın sadece geçmişin bir hatırası değil, geleceğe ışık tutan bir pusula olduğunun altını çizerek şu değerlendirmeyi yaptı: "Bu aziz vatan sokakta bulunmamıştır, sokak mantığına ve sinsi hesaplara da terk edilmeyecektir. Gençlerimiz, ülkemizin en büyük hazinesidir. Onlar, milletimiz birliğini, dirliğini ve istiklalini koruyacaktır" ifadelerini kullandı.
Murzioğlu, "Atatürk geleceği gençlerin ellerinde, yüreklerinde görmüş ve onlara daima güvenmiştir. İş dünyası olarak gençlerimizin, genç girişimcilerimizin ülkemizi çok daha ilerilere taşıyarak gelecek nesillere devredeceğine olan inancımız tamdır. Yeter ki onlara güvenelim, yol açalım" diye kaydetti.
Başkan İhsan Kurnaz, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkarak Kurtuluş Mücadelesi’ni başlattığı 19 Mayıs 1919 tarihi, sadece bir milat değil; aynı zamanda milletimizin esareti kabul etmediğinin tüm dünyaya ilanıdır. İlkadım ilçesi olarak bu onurlu mirasın başlangıç noktası olmanın gururunu yaşıyoruz. Gençlerimize düşen görev, bu büyük emaneti aynı azim ve kararlılıkla geleceğe taşımaktır. Bizler de belediye olarak gençliğimize daha güçlü bir gelecek inşa etmek adına tüm imkânlarımızla yanlarındayız."
Gençlerimizin sahip olduğu medeniyeti unutmadan toplumsal yeniliklere, teknolojik gelişmelere ve çağın gereklerine göre kendilerini geliştirmelerini sağlamak hepimizin ortak sorumluluğudur. Ülkemizi geleceğe taşıyacak olanlar yüreğinde taşıdığı vatan ve millet sevdasıyla çalışan, üreten ve tüm insanlık için değer üreten gençliğimizdir" dedi.
Gençlerimizin her alanda desteklenmesi, onların potansiyellerini en üst düzeyde gerçekleştirebilmeleri için var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz. Sporun, sanatın, bilimin ve eğitimin her dalında gençlerimizin yanında olmak, onların hayallerine ulaşmalarına katkı sağlamak en önemli önceliklerimiz arasındadır" dedi.
Gençler, geleceğimizin teminatı sizlersiniz. Atatürk’ün "Bütün ümidim gençliktedir" sözünü daima rehber edinerek; milli ve manevi değerlerimize bağlı, çalışkan, üretken ve bilinçli bireyler olarak Türkiye Cumhuriyeti’ni daha ileriye taşıyacağınıza yürekten inanıyorum" dedi. Haber Merkezi
AK Parti Milletvekili Çiğdem Karaaslan: Türkiye'nin önü açıkgeleceği aydınlıktır
AK Parti Milletvekili Çiğdem Karaaslan, "Türkiye'nin önü açık, geleceği aydınlıktır. Üretken, vizyoner, duyarlı ve çalışkan gençlerimize güveniyoruz, inanıyoruz ve birlikte omuz omuza yol yürüyoruz" dedi.
AK Parti Milletvekili Yusuf Ziya Yılmaz: Kahramanlık destanı gençlere armağan
AK Parti Milletvekili Yusuf Ziya Yılmaz, "Bu kahramanlık destanını Atatürk, gençlere armağan etmiştir. Gençlerimiz, Türkiye Cumhuriyeti’nin varlığını koruyacak ve daha da yüceltecektir" dediAK Parti Samsun Milletvekili ve MKYK üyesi Yusuf Ziya Yılmaz, "106. yılını büyük bir gurur ile kutladığımız 19 Mayıs 1919 tarihi Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin ebedileşmesinde önemli bir dönüm noktasıdır. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları, 19 Mayıs 1919'da Bandırma Vapuru ile Samsun’a çıkıp, ulusumuzun bağımsızlık yolunda kıvılcımlarını atmış, Samsun’da başlayan mücadele Cumhuriyetin ilanı ile nihai hedefine ulaşmıştır" dedi.
CHP Samsun Milletvekili Murat Çan: 19 Mayıs gençliğe
emanet devrimdir
CHP Milletvekili Murat Çan, "19 Mayıs, gençliğe emanet edilmiş büyük bir devrimdir. Bu emaneti korumak, sadece kutlamalarla değil; Cumhuriyetimizi savunmakla mümkündür" dedi.CHP Samsun Milletvekili Murat Çan, "Ulusumuzun büyük önderi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun'a çıkarak başlattığı Kurtuluş Mücadelesi; yalnızca işgale karşı bir direnişin değil, aynı zamanda milletimizin bağımsızlık ve özgürlük idealine uyanışının simgesi olmuştur. 19 Mayıs, Atatürk’ün gençliğe olan güveninin ve Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerini genç kuşaklara emanet edişinin en güçlü ifadesidir" dedi.
SBB Başkanı Halit Doğan: 'Samsun sembol şehirdir'
SBB Başkanı Halit Doğan, "Samsun, Türk milletinin bağımsızlık yolculuğuna yön veren, umutların yeniden filizlendiği bir başlangıç noktasıdır" dediSamsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkarak başlattığı bu kutlu yürüyüş; bir milletin yeniden ayağa kalkışının, bağımsızlığa olan sarsılmaz inancının sembolüdür. Bu tarihi adımın 106’ncı yıl dönümünü milletçe gurur ve coşkuyla kutluyoruz" dedi.
Kaynak: SBB Bültenidir.
AK Parti Samsun İl Başkanı Mehmet Köse: 19 Mayıs 1919
dirilişin simgesi
AK Parti Samsun İl Başkanı Mehmet Köse, 19 Mayıs 1919’un sadece bir tarih değil, aynı zamanda milletin bağımsızlık yolundaki dirilişinin simgesi olduğunu vurguladı.
MHP Samsun İl Başkanı Burhan Mucur: 19 Mayıs ışık
tutan pusuladır
MHP'li Başkan Burhan Mucur, "19 Mayıs geleceğe ışık tutan bir pusuladır. Türk gençliği, tarihinden aldığı ilhamla ülkesine yön verecek kudrete sahiptir" dediMHP Samsun İl Başkanı Burhan Mucur, "19 Mayıs 1919, esaret zincirlerini kırmak için atılan ilk adımdır. Gazi Mustafa Kemal Paşa'nın Samsun’a çıkışı, Türk milletinin kendi kaderini tayin etme iradesinin şahlanışıdır. 106 yıl önce Samsun kıyılarından yakılan istiklal meşalesi, Anadolu’yu baştan başa aydınlatmış, Türk milletinin makus talihini değiştirmiştir" dedi.
Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Zeki Murzioğlu: Yeter ki gençlerin yolunu açalım
Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, 106 yıl önce şehrimizde yakılan kurtuluş meşalesinin ilelebet sönmeyeceğini ifade etti. TSO Başkanı Murzioğlu, "106 önce bir ulusun tarihte var olma mücadelesini başlatan bu ilk adım, halen hepimize hayallerimizi ve hedeflerimizi gerçekleştirmek için güç ve ilham vermeye devam etmektedir" dedi.
İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz: 19 Mayıs'ta bağımsızlık ateşi yakıldı
İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, 19 Mayıs'ın Türk milletinin bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinde tarihi bir dönüm noktası olduğunu vurguladı.
Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı: Üreten gençlik için buradayız
Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, "19 Mayıs 1919 tarihi, Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının düşman işgaline karşı Samsun'a çıktığı, bağımsız ve güçlü Türkiye'nin inşasında ilk tuğlanın konulduğu tarihtir. Atatürk, bu önemli günü gençlerimize armağan ederek istikbalimizin, gençlerimizin omuzlarında yükseleceğinin mesajını vermiştir.
Terme Belediye Başkanı Şenol Kul: Gençlerin enerjisi aydınlık yarınlardır
Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, "Gençlerimiz, Cumhuriyetimizin ideallerini yaşatma, ülkemizi daha ileriye taşıma ve çağdaş medeniyetler seviyesine ulaştırma yolunda en büyük güvencemizdir. Onların enerjisi, dinamizmi ve vatan sevgisi, yarınlarımızın aydınlık ve umut dolu olacağının en güçlü işaretidir.
Havza Belediye Başkanı Murat İkiz: İlk adım Havza'da taçlandı
Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, "Atatürk'ün Samsun'a çıkarak kurtuluş meşalesini yaktığı, Milli Mücadele'nin ilk adımını attığı 19 Mayıs 1919, bir milletin yeniden doğuşunun simgesidir. Bu anlamlı günün ilk adımının Havza ile taçlandığını bilmek, biz Havzalılar için ayrı bir gurur ve sorumluluktur.