Adliye önünde grup adına açıklama yapan AGD Samsun Şube Başkanı Şenol Altun, İsrail'in tüm dünyanın gözü önünde Filistin'de soykırım ve insanlık suçu işlediğini dile getirdi.
AGD ve MGV üyeleri İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına ilişkin Samsun Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.FİLİSTİNLİLER KENDİNİSİNİ SAVUNUYOR İsrail'i işgal ettiği Filistin topraklarından çıkarmak, yaptıkları zulmün hesabını sormanın tüm Müslümanların görevi olduğunu dile getiren Altun şunları kaydetti:"Başta Türkiye olmak üzere tüm İslam ülkeleri ve hükûmetleri Filistin konusunda samimi olmalıdırlar. İsrail'le ilişkileri artırarak devam ettirmek samimiyetsizliktir. Tüm İslam ülkelerine çağrımızdır; kardeşlerimize sınırlarınızı açınız. Filistin'e insani, askeri, maddi ve manevi tüm yardımları bir an önce ulaştırınız. Avukatlarımızla Samsun Cumhuriyet Başsavcılığımıza terörist İsrail'in yaptığı katliamlarla ilgili suç duyurusunda bulunduk. Ümit ediyorum ki böyle bir hassas konuda savcılarımız başvurumuzu titizlikle inceleyip hakkın tesisi için ellerinden geleni yapacak, gerekirse bu zalimliği uluslararası mercilere taşıyacaklardır." SOYKIRIM YAPILIYOR Suç duyurusu dilekçesinde, İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve diğer yetkililerin Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) 76. maddesindeki "soykırım" suçunu işledikleri belirtildi.
Dilekçede söz konusu yetkililerin ayrıca TCK'nin 77. maddesi gereğince "insanlığa karşı suçlar", "kasten öldürme", "işkence", "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma", "konut dokunulmazlığının ihlali" ve "hırsızlık" suçlarından cezalandırılması talep edildi.Anadolu Ajansı

