ÖZEL HABER | Samsun'un İlkadım İlçesi Derecik Mahallesi'nde bulunan Derecik Mezarlığı, durdurulamayan heyelan nedeniyle her geçen gün daha da tehdit oluşturuyor.
Deprem olmuş gibi adalar arası ve yol üstü beton bloklardaki büyük yarıklar ve kırılmalar, birçok mezar taşı ve kabirlerin zarar gördüğü heyelan ilerliyor.
Samsun Büyükşehir Belediyesi'nce mezarlık alanında toprak etüdü çalışması yapılırken, bazı adalarda kısmi çalışmalar başladı ancak mezarlığın üst kısımlarında başlayan heyelan, geçtiğimiz haftalarda yağan sağanak sonrası ana yol altına kadar indi.
Yoldan binek araçların geçemeyeceği kadar beton asfaltı parçalayan toprak kayması, mezarlara verdiği zararı da her geçen gün artıyor.MEZAR YAPIMLARI TAMAMEN DURDU
Mezarlık ziyaretine gelen vatandaşlar, mezarlığın alt kısımlarına doğru ilerleyen heyelanın bir an önce durdurulmasını isteyerek, mezarlık alanında başlamasını beklenen çalışmaların hızlandırılması için Samsun Büyükşehir Belediyesi Başkanı Halit Doğan'a çağrı yaptı.Öte yandan heyelan nedeniyle mezar yapımları durma noktasına geldi. Mezarlık çevresindeki mermerciler, “Herkes heyelanın durmasını bekliyor. Şu an yapmaya kalksak sonra kırılmalar oluyor" dedi.





Yolun alt kısmındaki mezarlar da çatlamaya başladıDerecik mezarlığının üst kısımlarında başlayan heyelan durdurulamayınca alt kısımlara doğru ilerlemeye başladı. Araçların kullandığı beton blokları parçalandı, mezarlar tahrip oluyor.Doğukan Sırgancı