Samsun Limanı'nda demirli bir kuru yük gemisinde sabah saatlerinde yangın çıktı. Yangının nedeni henüz belirlenemezken olay yerine römorklar, sahil güvenlik ekipleri, deniz polisi ve itfaiye sevk edildi.
EKİPLERİN YOĞUN ÇALIŞMASIYLA KONTROL ALTINA ALINDIYangın, Ceynak Grup Samsunport Sanayi Rıhtımı'nda demirli bulunan Palau bayraklı "Fıruze G" adlı geminin makine dairesinde başladı. Yangın denizden yangın söndürme römorklarıyla müdahale edilirken, karadan polis ekipleri destek verdi. İki saat süren, ardından satış kontrol belgesinde bulunuldu ve soğutulmaya geçildi.
33 MÜRETTEBAT TAHLİYE EDİLDİGeminin 150 metre uzunluğunda ve 21 metre uzunluğunda olduğu, 1979 yapımı Palau bayraklı kuru yük gemisinden 33 mürettebatın güvenli bir şekilde tahliye edildiği açıklandı. İlk incelemelere göre, patlamanın jeneratöründe meydana gelen bir arızanın neyden kaynaklanıp kaynaklanmadığı değerlendiriliyor.
50 İTFAİYE KİŞİLİYLE MÜDAHALE
DRONLA HAVADAN GÖRÜNTÜLENDİYangın ve söndürme çalışmaları sırasında bölge drone ile havadan görüntülendi. Gemi ve çevresinde oluşan hasarın ayrıntılı ayrıntıları için ekipler geliştirmeyi sürdürüyor.
İşte yangından o görüntüler;








İhlas Haber Ajansı



Samsun Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, "Liman bölgesinde çıkan gemi güçlü ekiplerimiz hızlı müdahalede bulundu. 50 itfaiye personeli ve 15 araçla patlamayı kontrol edildi. Yangın yalnızca maddi hasarla sonuçlanmış, can kaybı veya yaralanma yaşanmamıştır" denildi.











