Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nün 178. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Samsun’da Atatürk Anıtı’nda tören düzenlendi. Anıta çelenk sunulmasıyla başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti.
YILMAZ UZUN: “178 YILDIR HİZMET VERİYORUZ”Törende konuşan Samsun Tapu ve Kadastro 10. Bölge Müdürü Yılmaz Uzun, kurumun iki asra yaklaşan geçmişine dikkat çekerek şunları söyledi:
TEKNOLOJİDE ÖNCÜ KAMU KURUMUMüdür Uzun, konuşmasında kurumsal dönüşüm ve dijital projelere de değindi:
“TAPU GİBİ SAĞLAM” VURGUSUUzun, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nün teknolojik gelişmelere öncülük eden bir devlet kurumu olduğunu vurgulayarak, “'Tapu Gibi Sağlam' sözüne mazhar olan teşkilatımızın 178. kuruluş yıldönümü kutlu olsun” ifadelerini kullandı. Tören, toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.
İhlas Haber Ajansı

“Yılda 20 milyon civarında işlem hacmi, yaklaşık 30 milyon kişinin doğrudan ya da dolaylı işinin düştüğü bir devlet kurumu olarak 178 yıldır hizmet vermenin haklı gururunu yaşıyoruz. Bugün köklerimizden aldığımız güçle geleceğe doğru bakıyoruz. Gelecek için vizyonla hareket etmek, sadece kurumumuzun değil, aynı zamanda toplumun ve dünyanın geleceği için de bir sorumluluktur.”

“Tapu Takas Sistemi, Elektronik Kimlik Doğrulama Sistemi, E-Haciz, E-İpotek, Merkezi Kayıt Sistemi (MERSİS), Mekansal Adres Kayıt Sistemi (MAKS), Mekansal Gayrimenkul Sistemi (MEGSİS), DASK ve Noterler Birliği Entegrasyonu gibi uygulamalar ile vatandaşlarımızın hizmetine yenilikler sunduk. WebTapu Projesi, 3B Şehir Modelleri Üretimi ve 3B Kadastro Altlıklarının Oluşturulması Projesi ile İlham Veren Kamu Yönetimi Proje Ödülü’ne iki yıl üst üste layık görüldük.”


