Anasayfa
  • RESMİ İLANLAR
  • SAMSUNSPOR
  • SAMSUN HABER
  • SİYASET
  • ASAYİŞ
  • EKONOMİ
  • SPOR
  • GÜNDEM BİLİM TREND EĞLENCE EĞİTİM YAŞAM MAGAZİN ÇEVRE - ENERJİ İNSAN DÜNYA TEKNOLOJİ SEKTÖREL KÜLTÜR SANAT SAĞLIK TÜRKİYE GÜNDEMİ
  • Ara
SON DAKİKA:
00:08
Samsunspor'un Transferinde Belirsizlik! Enea Mihaj'ın Kafası mı Karıştı?
10:17
Hedef Halk Gazetesi Köşe Yazarı Prof. Dr. Bekir Şişman: Mezun Öğrencilerime
10:15
Hedef Halk Gazetesi Köşe Yazarı Cemil Ciğerim: Lafla Platform Kurulmaz!
10:10
Bafra Anadolu Lisesi'nde Mezuniyet Coşkusu: 283 Öğrenci Kep Attı
10:09
LGS 2025'te Soru İptali Var mı? Bakanlıktan Resmi Açıklama Geldi mi?
10:06
Hedef Halk Gazetesi Köşe Yazarı Ragıp Göker: Havai Fişek Değil Bomba
09:57
Taşıt İlanlarında Yeni Dönem Başladı: EİDS Artık Tüm Araçlarda Zorunlu!
09:52
Otostopla Dünya Turu Yapan Alman Gezgin Samsun’da!
09:46
6 İlde Sevenler Suç Örgütüne Şafak Operasyonu!
09:38
Meteoroloji Uyardı! 18 Haziran’da Sıcaklıklar Mevsim Normallerini Aşıyor
09:31
Bu Akşam Televizyonda Neler Var? 18 Haziran 2025 Çarşamba Yayın Akışı
09:25
Akaryakıt Fiyatlarında Yeni Gün! Bugün Zam Var mı?
09:18
Altın Fiyatları Yataya Geçti! Gram, Çeyrek Altını Ne Kadar Oldu?
09:13
Kur Takipçileri Dikkat! Bugün Dolar ve Euro Ne Kadar Oldu?
09:06
18 Haziran 2025 Günlük Burç Yorumları
08:30
Transfer Yasağına Rağmen Samsunspor'un Gurur Sezonu
02:00
Macron: İran’a Askeri Müdahale Kaosa Yol Açar
00:08
Samsunspor'un Transferinde Belirsizlik! Enea Mihaj'ın Kafası mı Karıştı?
10:17
Hedef Halk Gazetesi Köşe Yazarı Prof. Dr. Bekir Şişman: Mezun Öğrencilerime
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. SİYASET
  3. Taşlı saldırı sonrası Ekrem İmamoğlu, Sabiha Gökçen Havalimanı'nda açıklama yaptı
SİYASET
Yayınlanma: 07 Mayıs 2023 - 23:21
Güncelleme: 07 Mayıs 2023 - 23:24

Taşlı saldırı sonrası Ekrem İmamoğlu, Sabiha Gökçen Havalimanı'nda açıklama yaptı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Sabiha Gökçen Havalimanı’nda vatandaşlara seslendi. İşte İmamoğlu'nun açıklamaları...

SİYASET
07 Mayıs 2023 - 23:21
Güncelleme: 07 Mayıs 2023 - 23:24
Yorumlar
6 dk okunma süresi
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Taşlı saldırı sonrası Ekrem İmamoğlu, Sabiha Gökçen Havalimanı'nda açıklama yaptı
Ekrem’e değil milletimin tek bir ferdine uzanan her el kırılsın…

Güzel insanlar biraz dertleşelim… Bu saatte buraya geldiniz beni beklediniz Allah hepinizden razı olsun. Beni dinleyin ki sizin sayesinde vatandaşlarımızı da bilgilendireyim.

Öncelikle Erzurum’da o güzel meydanda toplanarak bizimle duygularımızı paylaşmak için oraya gelen. Kızlarımızdan oğullarımızdan annelerden teyzelerden amcalardan kardeşlerimden helallik istiyorum onlar teşekkür ediyorum. Onlar oraya geldiler onlar Erzurumlu hemşerilerimin bir temsilciydi. Ama ne yazık ki o koca taşların yaraladığı o insanlara Allah şifa versin üzüntümüz ben o çocukların hanımefendilerin gençlerin her birisinin sağlığıyla anbean ilgileneceğim en kısa zamanda da bir araya gelip kucaklaşacağım.

Tarihi bir sürecin içindeyiz. Ne yazık ki ülkemizi bu duruma getiren bir avuç insanın hiçbir zaman bu kötü uygulamalarının kötü dillerinin kötü davranışlarının onlardan kurtulana kadar sonu gelmeyecek bunu bilelim. Tedbirli olalım. Tedbirin birkaç yolu var. Tedbirin birinci dili sevgidir. ikinci dili uzlaşmadır. Üçüncü dili hiçbir vatandaşımıza kırıcı davranmamaktır. Vatandaşlarımızı kucaklamaktır.

Bakın bu oy meselesi değil, aldanabilirler bu kötü insanlara inanabilirler. Onlara zerre kırıcı davranmayın onlar masum ama bugün o meydanda kim oldu belli olmayan o 100 200 kişi asla masum değil. Şimdi içişleri bakanı bir televizyon kanalında çıkarak Erzurumlulara nasıl provokatör dediğimi anlatacakmış. Utanmaz adam iftiracı yalancı ve bu adam gözü dönmüş bir şekilde, gözü fır fır dönerek konuşuyor ahlakını yitirmiş bir adam. Peşin peşin söyleyeyim, üç defa söyledim. Allah biliyor çocukluğumdan beri Erzurum ile irtibatı olan bir insanım. Trabzon ile Erzurum kapı komşusudur. O şehirde benim akrabalarım var. Orada eğitim yaşamını geçirmiş akrabalarım var defalarca gittim. Onların stadını da biz yapacağız onlara. Erzurumlu boşuna dadaş adını almamıştır Erzurumlu merttir Erzurumlu Nene Hatun’un torunudur. Erzurumlu onlara cevabını verecek hiç kuşkum yok.

Bu akşamki yaşanan süreci birazdan sorularla beraber burada aydınlatacağım. Bugün Erzurum’da olan bitenden Erzurumlu kardeşlerimin üzerine bir toz zehresin dahi değmemiştir çünkü onlarla ilgisi yoktur.

Biz bugün Çorum’a gittik Sivas’a gittik ardından Erzurum’a gideceğiz bir haber geldi. Halk buluşması yapacağımız yere otobüsler çekiliyor. Neymiş Büyükşehir Belediyesi orada otobüs tanıtımı yapacakmış. Bakın o an itibari ile arkadaşlarım diyalog kurmaya başladı. Bize söylenen şu ‘bu yanlıştır doğru değildir’. Ardından valinin danışmanıma verdiği cevap ‘Merak etmeyin gerekli tedbirleri aldık 5 bin polisimiz bu konuda en yüksek tedbirle hiçbir problem çıkarmayacak dedikodulara kulak asmayın’ Sonra otobüsler sahadan çekildi. Çekildikten sonra vali tekrar hem danışman arkadaşlarıma bir sorun yok hiç bir problem olmayacak dendi.

Sivas’tan Erzurum’a indik bir grubun toplandığını öğrendik. Biz oraya gittik. Süreç nasıl ilerledi. Milletvekili adaylarımızla konuştuk bu konu hafta içi konuşuluyor ve burada miting alanı tartışılıyor miting alanında sorun çıkarıyorlar. Burası ile ilgili sorun olmaz Ekrem bey gelir selamlama yapar sonra isterse n esnafla selamlaşarak Erzurum gezisine devam eder. Vali ile uzlaşılıyor İl emniyet müdür yardımcısı Umut bey ile uzlaşılıyor ve buranın ilanı il tarafından ilan ediliyor. Biz bu kararla oraya gittik.

Biz oraya vardığımızda aynen böyle bir ortam vatandaşlara sesleniyoruz. Arkamızda 1,5 metrede bir polislerin yüzüne doğdur baktığı 150 200 kişi, Polis kardeşlerim de dinlesin. Burada sizden daha fazla bir kalabalık beni karşılıyor. Seslenişe başladım 5. dakikada taşlar yağmaya başladı ve tek bir müdahale yapılmadan izlendi. Topu topu 300-400 kişi bunlar azmettirilmiş insanlardır. Bunlar taşları attıkça gözümün önünde çocuğun başı kanamaya başladı teyzenin gözü kanamaya başladı  bir amca yere yığıldı. Aşağıda konuşmaya devam ettim geri çekilin dedim. Allah var insanlarımızın bir tanesi bile oraya taş atmadı. O insanlar çaresizce bekledi.

Bunları izledik daha sonra polisi uyarmama rağmen hareket edilmedi. Ben dedim vatandaşlarım ben sizsin aranızdan  benden dolayı siz taşa maruz kalıyorsunuz ben mecburen buradan ayrılıyorum. Sizin emniyetiniz için ayrıldım. Havalimanına giderken bize bir trafik polisi eşlik etti. Bu polis meselesi değil polisimiz bizim kardeşlerimiz.

Birincisi belediye başkanı zavallı bir hamle yaparak tarihe kara leke almış bir yerel yönetici olarak geçmiştir. Ne yazık ki vatandaşımızı koruması gereken emniyet güçleri orada ne yazık ki taş atanları koruma altına alarak onların taş atmasını izledi.

Soru 1 Emniyet müdürü kimdir? Emniyet müdürü polise nasıl bir talimat verdi ki polis yerinden kıpırdayamadı

2 Elinde Türk Bayraklarıyla buraya gelmiş binlerce insan taş yağıyor dememe rağmen nasıl bir talimat aldınız da kılını kıpırdatmadın emniyet müdür sana soruyorum.

3 Emniyet müdürü validen bile talimat almayacaksın görevini yapacaksın diye bir talimat almış mıdır? hesabını verecek

4 Onlarca insan; ben iki buçuk saat havalimanında bekledim 12-13 tan e ulaşabildim yaralılar görüntülü konuştum. Vali bilgi vermek için aradı 7 kişi dedi ben 12 kişiyle konuştum. Yandaki Telekom binasında kamerayla çekim yapan polisler de var. Bu saldırıyı yapan 200 300 kişiden kaçı gözaltına alındı bana bilgi gelmedi haber ve cevap bekliyoruz.

Belediye başkanı halkı insanları provoke eden bir dil ve anlayışla oraya o otobüsleri koyarken, niçin seyirci kalındı. Vali bey 5 bin polisle tedbir alındığını söylemesine rağmen niçin sahada o sayıyı göremezken havalimanına giderken niçin yanımızda tek bir polis bulunmadı.

Millet İttifakı’nın önemli bir insanı olarak İstanbul’un seçilmiş bir belediye başkanı bu olayları yaşamış, iki buçuk saat havalimanına beklememe rağmen tek bir yetkili kardeşim ne oldu geçmiş olsun niçin diyemedi. Şimdi bu soruların cevabını bu dönemin ve sürecin içindeki bir avuç insandan asla beklemiyorum. Bu soruların cevabını bir hafta sorna tek tek alacağız tek tek. Milletiiz adına alacağız.

Bu atılan taşlar Ekrem İmamoğlu’na atılmadı. Bu taşlar kardeşliğimize atılmıştır. Bu taşlar memleketin inancına değerlerine atılmıştır. Milletin birlik ve beraberliğine atılmıştır. Bu azmettirici zihniyeti de biliyoruz. Biz bir avuç insanın siyasi stratejisine içinde bulunan bir takım örgütlü yapıları açıklarken biricikleri rahatsız mı oldu. Bu devleti bir parti devleti bir şahsın devleti yapmalarına asla müsaade etmeyeceğiz. O bir avuç insanın çocukları bile onların evladı olmaktan utanıyor.

2019 bana sevgi pıtırcığı dediler. Evet öyleyim sizin gibi avuç insan gibi suratı asık bizde mendebur suratlı derler öyle olacağıma evet ben sevgi pıtırcığıyım her biriniz bulunduğunuz yeri sevgiye boğacaksınız… 2019’da yaşadıklarımızı hatırlıyorsunuz seçimi elimizden almaya kalktılar. Bize oy vermeyenler bile ne dedi biliyor musunuz? İyi ki bu adam kazandı dedi. Kötülüğe son vereceğiz iyilik kazanacak. Hazır mıyız?.. (Tele1)

Beğendim
Alkış
Sevdim
Beğenmedim
Kızgın
Hahaha
İnanılmaz
Üzgün
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
AK Parti Samsun Milletvekili Ersan Aksu, Plan ve Bütçe Komisyonu’na Yeniden Seçildi
AK Parti Samsun Milletvekili Ersan Aksu, Plan ve Bütçe Komisyonu’na Yeniden Seçildi
MHP'li İlyas Topsakal Yeniden Komisyon Başkanvekili Oldu
MHP'li İlyas Topsakal Yeniden Komisyon Başkanvekili Oldu
AK Parti Samsun Milettevekili Orhan Kırcalı, Adalet Komisyonu Başkanvekili Oldu
AK Parti Samsun Milettevekili Orhan Kırcalı, Adalet Komisyonu Başkanvekili Oldu
Özgür Özel: İmamoğlu Mağdur, Aynı Bilirkişi Sürekli Rapor Hazırlıyor
Özgür Özel: İmamoğlu Mağdur, Aynı Bilirkişi Sürekli Rapor Hazırlıyor
ilan.gov.tr
RESMİ İLANLAR
RESMİ İLANDIR
Gıda Ürünleri Alınacaktır
RESMİ İLANDIR
Bina Onarımı Yaptırılacaktır
Son Haberler
Hedef Halk Gazetesi Köşe Yazarı Prof. Dr. Bekir Şişman: Mezun Öğrencilerime
Hedef Halk Gazetesi Köşe Yazarı Prof. Dr. Bekir Şişman: Mezun Öğrencilerime
Hedef Halk Gazetesi Köşe Yazarı Cemil Ciğerim: Lafla Platform Kurulmaz!
Hedef Halk Gazetesi Köşe Yazarı Cemil Ciğerim: Lafla Platform Kurulmaz!
Bafra Anadolu Lisesi'nde Mezuniyet Coşkusu: 283 Öğrenci Kep Attı
Bafra Anadolu Lisesi'nde Mezuniyet Coşkusu: 283 Öğrenci Kep Attı
LGS 2025'te Soru İptali Var mı? Bakanlıktan Resmi Açıklama Geldi mi?
LGS 2025'te Soru İptali Var mı? Bakanlıktan Resmi Açıklama Geldi...
Hedef Halk Gazetesi Köşe Yazarı Ragıp Göker: Havai Fişek Değil Bomba
Hedef Halk Gazetesi Köşe Yazarı Ragıp Göker: Havai Fişek Değil...
Çok Okunan Haberler
Samsunspor'dan Ayrılan Bennasser Süper Lig'in Yeni Takımının Hedefinde
Samsunspor'dan Ayrılan Bennasser Süper Lig'in Yeni Takımının Hedefinde
Kerem Demirbay Samsunspor'u reddetti: Eyüp'ün Maaşı Tatlı Geldi
Kerem Demirbay Samsunspor'u reddetti: Eyüp'ün Maaşı Tatlı Geldi
Cenk Tosun Transferi İçin Samsunspor Harekete Geçti
Cenk Tosun Transferi İçin Samsunspor Harekete Geçti
Samsunspor’da Transfer Bekleyişi! Taraftarlar Yeni İsimler İçin Geri Sayımda...
Samsunspor’da Transfer Bekleyişi! Taraftarlar Yeni İsimler İçin...
Samsunspor'un Transferinde Belirsizlik! Enea Mihaj'ın Kafası mı Karıştı?
Samsunspor'un Transferinde Belirsizlik! Enea Mihaj'ın Kafası mı Karıştı?
Sabiha Gökçen Havalimanı miting alanına döndü! Vatandaşlar İmamoğlu'nu bekliyor
Sabiha Gökçen Havalimanı miting alanına döndü! Vatandaşlar İmamoğlu'nu bekliyor

Ana Sayfa
RESMİ İLANLAR
SAMSUNSPOR
SAMSUN HABER
SİYASET
ASAYİŞ
EKONOMİ
SPOR
GÜNDEM
BİLİM
TREND EĞLENCE
EĞİTİM
YAŞAM
MAGAZİN
ÇEVRE - ENERJİ
İNSAN
DÜNYA
TEKNOLOJİ
SEKTÖREL
KÜLTÜR SANAT
SAĞLIK
TÜRKİYE GÜNDEMİ
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • ASAYİŞ
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • GÜNDEM
  • SAMSUN HABER
  • SAMSUNSPOR
  • SİYASET
  • SPOR
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı, video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim