AK Partili Tekkeköy Belediyesi'nde işçi ve memurlar 100 günü aşkın bir süredir maaş yüzü göremiyor. İşçilere Ramazan Bayramı öncesinde 15 bin TL gibi cüzi bir ödeme yapıldı. En son mart ayında maaş ödemesi yapılan belediyede kriz 4’ncü ayına doğru giderken, belediyeye yeni işçi alımlarının yapıldığı iddia ediliyor.Tekkeköy Belediye Başkanı Mustafa Candal'ın mali krizin içinden çıkmak için bulduğu çözüm ise arazileri satmak. Bir arazinin satışının süreci devam ediyor. Bu arazinin işten çıkarılan 167 işçinin tazminat ödemeleri için temlikli olması durumu daha da karmaşık hale getiriyor.İŞÇİLER İSYAN EDİYOR CİMER'E ŞİKAYET YAĞIYORMaaşların ödenmemesi nedeniyle belediyeden ayrılan işçilerin sayısı artıyor. Bazı işçiler haklı fesih hakkını kullanarak yasal yollara başvururken, CİMER'e şikayet yağıyor.MİLYONLARCA LİRALIK TAZMİNAT YÜKÜBelediyedeki bir diğer kriz ise işten çıkarılan işçilerin tazminat ödemelerinde yaşanıyor. Seçimler sonrası yaklaşık 167 işçi işten çıkarıldı. İşten çıkarılan çalışanların yerini ise yeni işçiler doldurdu. Bir yandan yeni işçi alımları personel giderlerine yansırken diğer yanda tazminat yükü ile karşılaşıldı.
Tekkeköy Belediyesi her bir işten çıkarılan işçi için en azı 300-350 bin TL arasında olup 8 aylık maaşa karşılık gelen işe iade davalarının tazminat yükünün yanında, 1 yıl ile 20 yıl arasında kıdemi bulunan işçilerin en az kıdemlisi 150 bin TL'den en kıdemlilerin ise milyonları bulabildiği kıdem, ihbar, izin ve mesai günleri ödemeleri ile avukat, dava ve arabuluculuk masraflarını da borç kalemlerine ekledi.
ESNAFTAN TEPKİ ÇEKİYORTüm bu krizlere ek olarak, Başkan Mustafa Candal'ın şehir merkezine açtığı "kent lokantası" esnafın da tepkisini çekti. Kent lokantası 100 TL'den yaptığı satışla esnafın işlerine olumsuz yansıdı.
İhlas Haber Ajansı


