CHP'li bir eski milletvekilinin trafik cezasının mahkemece iptali sonrasında, eski milletvekillerine de trafik cezası kesilmemesine dair bir düzenleme gündeme gelmiş.
Ki;
Milletvekillerine bazı konularda ayrıcalık tanınmasına karşı çıkmam açıkçası.
Milletvekillerinin dolgun maaş alması gibi mesela!.
Ve fakat.
Asgari ücretin 22 bin 104 lira olduğu ülkede milletvekili maaşının asgari ücretin 8.9 kat fazlasına denk gelen 196 bin 775 liraya yükseltilmesini de da abartılı bulurum.
En düşük emekli maaşının 12 bin 500 liradan 14 bin 469 liraya çıkarılması nedeniyle bin 969 liralık farkın ödenmesini sağlayacak yasal düzenlemenin yapılabilmesi için meclise gelmekten imtina eden ve milyonlarca emeklinin maaş farklarını bir ay geç almasına neden olan saygıdeğer milletvekilleri, kendi emekli maaşlarının 123 bin 759 liraya çıkaracak düzenlemeyi jet hızıyla çıkarmalarını ise şaşkınlıkla izledim.
Milletvekilleri, iki yıllık görev süresi içinde emekli olmaya hak kazanırken, berberim Erkan Aydeniz gibi esnaflara ise emeklilik hakkı kazanmaları için 9bin gün prim ödeme koşulu getirilmesi de, milletvekillerine tanınan ayrıcalığın iyice göze batmasına neden oluyor ki, bu konudaki eleştirilere de hak vermemek elde değil hani.
Yine söylüyorum, milletvekillerine dolgun maaş ödenmesini doğru bulduğumu tekrarlamak isterim ama bunu da kör göze parmak misali, ülkemde emekli ve çalışanlara yapılacak zam için enflasyon verileri göz önünde bulundurulurken, milletvekili maaşlarına yapılacak artışın toplumun kabul edeceği düzeyde olması gerektiğine inanırım.
TRAFİKTE AYRICALIK OLMAMALI.
Milletvekilleri gibi, hakim savcı ve öğretmenlerimize de dolgun maaş ödemeli ülkem.
Ki;
Özellikle hakim ve savcılarımızın geçim sıkıntısı çekmemeleri gerekir diye düşünüyorum.
Milletvekilleri zaten ayrıcalıklı kişiler olarak görülüyor ve öyle kabul ediliyor.
Buna fazlaca itiraz edildiğini sanmıyorum.
Ve fakat.
Gündeme bomba gibi düşen eski yeni milletvekillerine trafikte ayrıcalık getirecek düzenlemeye dair hazırlıklar yapıldığına ilişkin haberleri ise şaşkınlıkla izliyorum.
İşte bu olmaz.
İşitiyorum ki, düzenleme Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş'un önündeymiş.
Meclis Başkanı imzalarsa, eski yeni milletvekillerine trafikte ayrıcalık tanınacakmış.
Bu olmaz işte.
Olmamalı.
Milletvekilleri trafikte rahat edecek diye vatandaşın can ve mal güvenliği tehlikeye atılamaz.
Atılmamalı.
Yasaları yapanlar, yasaları çiğnerse hiç kimse güvende olmaz.