10 Kasım'da Atatürk'e hakarete hapis cezası

TAKİP ET

İstanbul Beşiktaş'ta, 10 Kasım'da Cuma Namazı hutbesinde Atatürk'e dua edilmesine karşı çıkarak camiden ayrılan ve sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımlarda Atatürk'e ve dua eden imama hakaret eden Ahmet Bostancı'nın cezası belli oldu.

Anadolu 13. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, tutuksuz yargılanan sanık Ahmet Bostancı hazır bulundu. Duruşmada taraf avukatları da yer aldı.

Cumhuriyet savcısının bir önceki celse açıkladığı mütalaada, sanığın suç tarihinde sosyal medya hesabından Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret suçunu zincirleme şekilde işlediği belirtilmiş ve sanık hakkında 1 yıl 9 ay 15 günden 7 yıl 9 ay 15 güne kadar hapis cezası talep edilmişti.

Savunmasını yapan Ahmet Bostancı, "Puşt" kelimesini hakaret amacıyla değil, güvenilmez anlamında kullandığını belirterek iddiaları reddetti. İslam hukukuna göre inançsız bir kişinin arkasından dua edilmemesi gerektiğini savunan Bostancı, 2 ay cezaevinde kaldığını ve bu sürenin yeterli olduğunu ifade ederek beraatini talep etti.

Mahkeme, Ahmet Bostancı'nın Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret suçundan 3 yıl 9 ay hapis cezasıyla cezalandırılmasına karar verdi.