100.Yıl İçin İlk Hamle TSF'den

TAKİP ET

Satrançta '19 Mayıs' coşkusu yaşandı. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında Samsun'da, 2022 Türkiye Gençler Satranç Şampiyonu Alparslan Işık ile 19 sporcu, gösteri maçı gerçekleştirdi. 

Türkiye Satranç Federasyonu (TSF), bu anlamlı organizasyonu ile 19 Mayıs ruhunu yaşatırken, Cumhuriyetin 100. kuruluş yıldönümü nedeniyle “Yüzyılın Hamlesi” adlı çok özel bir kampanya ile de “Yeni Yüzyıla Hazırız” mesajını verdi. TSF Başkanı Gülkız Tulay, 19 Mayıs tarihinin, bir ülkenin kaderinin değiştiği ilk hamlenin yapıldığı yer olduğunu belirterek, “Bazı cesur hamleler vardır, geleceği değiştirir. Atatürk’ün Samsun’da attığı o cesur hamle koca bir ülkenin kaderini değiştirdi. Bu ülke için sorumluluğumuz da çok yüksek. Satrançla yetişen nesilleri büyütmeliyiz" dedi. 


ÖZEL ETKİNLİKLER DÜZENLENECEK

Yeni yüzyıla girilirken 2023 yılı boyunca, sürecek yeni bir kampanyayı da Samsun’da başlattıklarını dile getiren Başkan Tulay, "Cumhuriyetimizin 100.yılında her cesur ve akılcı hamlemizin, Türk satrancını daha da güçlendireceğine, evlatlarımızın hayatını değiştireceğine inanıyoruz. Daha çok çalışmaya, daha çok üretmeye devam edeceğiz” dedi. Tulay, Türk satrancının yeni yüzyıldaki büyük hedeflerine ve hayallerine de dikkat çekerek, “Yüzyılın Hamlesi” kampanyamız kapsamında 29 Ekim 2023 tarihine kadar satrancın ana tema olduğu Cumhuriyetin 100. yılına ilişkin özel etkinlikler, projeler, turnuvalar gerçekleştireceğiz"