12 İlde Eş Zamanlı Operasyon: KAFES-45 Çerçevesinde 4 Elebaşı Yakalandı

TAKİP ET

Aydın, Kastamonu ve Balıkesir merkezli 12 ilde düzenlenen 'KAFES-45' Operasyonları, suç örgütlerini çökertti! Toplamda 63 şüpheli gözaltına alındı. İşte detaylar...

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın sosyal medya üzerinden duyurduğu bilgilere göre, Aydın, Kastamonu ve Balıkesir merkezli 12 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen "KAFES-45" operasyonları, suç örgütlerine ait 4 elebaşını yakalayarak önemli bir başarı elde etti. Toplamda 63 şüpheli operasyon kapsamında gözaltına alındı.

Aydın Operasyonu: Ferdi Kayhanlı ve Teoman Avcı Yakalandı Nazilli Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, Aydın İl Jandarma Komutanlığı tarafından 5 aylık bir takip neticesinde gerçekleştirilen operasyonlarda; Aydın merkezli Ankara, İzmir ve Muğla’da faaliyet gösteren suç örgütü elebaşıları Teoman Avcı ve Ferdi Kayhanlı da dahil olmak üzere toplamda 35 şüpheli yakalandı. Operasyonlar, araç satış işlemlerinde hileli eylemler yaparak vatandaşları zarara uğratan örgütü çökertti. Şüphelilerin MASAK tarafından yapılan analizler sonucunda banka hesaplarında 46 milyon TL para hareketliliği tespit edildi.

Kastamonu Operasyonu: Ömer Çınar Tutuklandı Kastamonu Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen 4 aylık takip sonucunda, Kastamonu İl Jandarma Komutanlığı tarafından düzenlenen operasyonlarda; örgüt elebaşı Ömer Çınar ve suç örgütü üyeleri, sözde kuyumculuk adı altında faaliyet gösterip kredi kartı borcunu ödeyemeyen mağdurları sistematik bir şekilde dolandırdıkları tespit edildi. Toplamda 21 şüpheli gözaltına alındı. Yapılan analizlerde, 980 milyon TL'lik işlem hacmi ve 105 milyon TL’lik haksız kazanç elde edildiği belirlendi.

Balıkesir Operasyonu: Salih Babayiğit Tutuklandı Balıkesir Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı tarafından yürütülen 4 aylık takipli KOM Faaliyeti kapsamında; örgüt elebaşı Salih Babayiğit ve suç örgütü üyeleri, maddi sıkıntı içindeki bireylere boş senet imzalatarak yüksek faizle borç para verip, ödemelerin gecikmesi durumunda şiddet ve tehdit uygulayarak mağdurları baskı altında tuttukları belirlendi. Toplamda 7 şüpheli gözaltına alındı. Örgüt tarafından, 37 vatandaşın mağdur edilerek 45 milyon TL haksız kazanç elde edildiği tespit edildi.

Operasyonlar sonucu ele geçen materyaller arasında; 132 adet kredi kartı, 12 adet POS cihazı, 121 adet araç satış sözleşmesi, 2 milyon 685 bin TL değerinde düzenlenmiş çek, senet ve dekont, tabanca, av tüfekleri, 14 adet açık çek, çok miktarda Türk Lirası ile dijital materyal ve doküman yer alıyor.

sis hile operasyon eylem zam Ankara Aydın Balıkesir Diyarbakır Gaziantep İstanbul İzmir Kastamonu Muğla Samsun Şanlıurfa Zonguldak para altın faiz banka