"127 GÖNÜLLÜ İLE GÖNÜLLERİ FETHETTİK"

TAKİP ET

Yaşanan deprem felaketinin hemen ardından kapılarını depremzedelere açan Otel 1919'un ortaklarından Serhat Türkel, 15 gün boyunca deprem bölgesine ve Samsun'a yerleşen depremzedelere yönelik çalışmalar hakkında bilgilendirme yaptı.

Türkiye’yi yasa boğan deprem felaketinin ardından hızla bölgeden uzaklaşıp Samsun’a yerleşen depremzedelerle ilgili konaklama ihtiyacı çıktığını söyleyen Otel 1919 ortaklarından Serhat Türkel, bu ihtiyaçtan hareketle, hızla düğmeye basarak çalışmalara başladıklarını kaydetti.

127 KİŞİLİK GÖNÜLLÜ ORDUSU
İlk iş olarak depremzedeleri otellerinde misafir etmeye başladıklarını söyleyen Serhat Türkel, Gençlik Laboratuvarı Derneği (GENÇLAB) işbirliği ve 127 gönüllü ile oteli bir yardım kuruluşu gibi çalıştırdıklarına dikkat çekti. Büyük bir özveri ile depremzede vatandaşlara yardımcı olmak için çalıştıklarını söyleyen Serhat Türkel, “Toplamda 3 bin 500 depremzede vatandaşımızın ihtiyaçlarını giderdiğimiz bu çalışmalar kapsamında önemli paylaşımlara imza attık” şeklinde konuştu.

Otel 1919 çatısı altında gerçekleştirilen çalışmalar hakkında bilgi veren Serhat Türkel, “Otelimizde bir yandan depremzede ailelerimizi misafir ederken, diğer taraftan da büyük bir yardım ve alışveriş merkezi oluşturduk. Bu merkez aracılığı ile yüzlerce depremzede ailemize gıda, kıyafet ve temizlik malzemesi desteğinde bulunduk.

Hayırsever vatandaşlarımızın da katkılarıyla oluşturduğumuz 178 ayni ihtiyacı Türk Kızılayı’na, 265 ayni ihtiyaç ve 200 paket mama ile 138 paket bebek bezini Atakum Belediyesi’ne, 285 koli ve 87 paket bebek bezini Samsun Çerkes İş İnsanları Derneğine teslim ederek, onların aracılığı ile vatandaşlarımıza ulaştırdık. Depremzede ailelerimizin yaşadığı 40 evin tüm gıda ihtiyaçlarını giderirken, 500 TL değerindeki market alışveriş kartlarını 80 ailemize teslim ettik. 200’den fazla depremzede çocuğumuza, 5 farklı kurumdan 10 uzman gönüllümüz ile psikolojik destek ve atölye çalışması gerçekleştirdik” dedi.

Samsun’a ulaşan depremzedelerin konaklama sorununa karşılık, gönüllülerden oluşan bir masa oluşturduklarına dikkat çeken Otel 1919 ortaklarından Serhat Türkel, “Otelimiz tam kapasiteye ulaşınca, şehrimize gelen depremzede ailelerimizin bir koordinasyon masası kurarak, evlere yerleştirmeye çalıştık. Bu çalışmalarımız kapsamında otelimizde konaklayan 654 depremzedenin 144 tanesini koordinasyonumuz ile evlere yerleştirdik.

151 depremzede vatandaşımız desteklerimiz ile kendi imkanlarıyla eve çıktı. 115 depremzede öğrenci yurtlarına geçiş yaparken, 132 vatandaşımız ise deprem bölgesine dönüş yaptı. Şu an otelimizde konaklayan depremzede vatandaşımızın sayısı 112’dir” diye konuştu.

Büyük bir gönüllü ordusu ile zor bir sürecin altından kalktıklarına dikkat çeken Serhat Türkel, “Depremzede vatandaşlarımızın Samsun’da en iyi şekilde ağırlanması noktasında, ortağım Uğur Dereci ile birlikte öncülük ettiğimiz bu çalışmalara destek veren herkese teşekkür ediyoruz. Özellikle 15 gün boyunca uykusuz, yorgun bir halde çalışan 127 gönüllümüz, örnek bir misafirperverlik örneği sergiledi.

127 gönüllümüz ile depremzede ailelerimizin gönüllerini fethettik. Deprem bölgesindeki farklı illerden şehrimize gelen depremzede aileler, hepimizin ailesi oldu. Bu noktada üzerimize düşeni yaptık, yapmaya da devam edeceğiz. Tüm Türkiye bu acıyı paylaşmaya, yaraları sarmaya, birlik ve beraberlik ortamını sürdürmeye devam edecektir” şeklinde konuştu.