"17 bin liranın altında  promosyon kabul edilemez"

TAKİP ET

Hürriyetçi Eğitim Sen Atakum İlçe Temsilcisi İsmail Erbul, 17 bin 750 liranın altında promosyon ücretinin kabul edilemeyeceğini belirterek, diğer illerde yükseltilen rakamlara dikkati çekti. 

Hürriyetçi Eğitim Sen Atakum İlçe Temsilcisi İsmail Erbul, İl ve İlçe Yönetimi olarak, Atakum İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Yetik'i ziyaret ettiklerini ve Türkiye'de il ve ilçe bazında yapılmış olan promosyon fesih ve güncelleme örneklerini rapor halinde sunduklarını açıkladı.

Erbul, görüşmede Atakum İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Yetik'e promosyon fesih ve güncelleme sürecine yönelik olarak tüm sendika temsilcilerinin bulunduğu bir komisyon oluşturulması talebinde bulunduklarını ifade ederek, promosyon sözleşmesinin fesih ve revize etme yetkisinin Milli Eğitim Müdürlüğü'nde olduğuna işaret etti. 

'MÜCADELE SÜRECEK'

Türkiye'de birçok ilde promosyon ücretlerininin revize edildiğini belirten Hürriyetçi Eğitim Sen Atakum İlçe Temsilcisi İsmail Erbul, "Görüşmemizde Sayın İlçe Milli Eğitim Müdürümüze, promosyonla ilgili bir güncelleme durumunda ilk aldığımız promosyon rakamına en yakın örnek olan Kütahya'nın Simav İlçesi'nde olduğu gibi, 17 bin 750 TL'nin altında bir rakamın kabul edilemeyecek bir miktar olduğunu belirttik. İhtiyaç durumunda sendikamız avukatları, İlçe Milli Eğitime hukukî destekte bulunmaya hazırdır. Tüm eğitim çalışanı arkadaşlarımızın haklı talepleri karşılanana kadar mücadelemiz sürecektir "ifadelerini kullandı. 

Ragıp GÖKER