19 Mayıs'a 126 aile yerleşti

TAKİP ET

Samsun'un 19 Mayıs ilçesine deprem bölgesinden 126 aile yerleşti. Başkan Osman Topaloğlu, "Onlar bizim misafirimiz. Ev sahibi olarak tüm eksikleriyle ilgileneceğiz" dedi

6 Şubat'ta merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 10 ilde üst üste yaşanan depremlerin arkasında bıraktığı yıkımların yaralarını sarma çalışmaları bölgede devam ederken, depremden etkilenerek birçok yakınını ve evlerini kaybeden depremzedeler, diğer kentlere giderek yaşamlarını sürdürüyor.

Depremzedeler, Samsun'un 19 Mayıs ilçesine gelerek kaymakamlık ve belediyenin destekleriyle yeni yuvalarına yerleşti. İlçede 126 hane depremzedelere tahsis edilirken, 488 kişi yaşamaya başladı.

ÇOCUKLARA OYUNCAK VERDİ
19 Mayıs Kaymakamı İbrahim Civelek ile birlikte depremzedeleri evlerinde ziyaret eden 19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu, çocuklara oyuncaklar hediye ederken, acil yaşam ihtiyaçlarının giderilmesi konusunda görevlilere not aldırdı.

Depremzedelerin evlerinin tüm eksikleriyle yakından ilgileneceklerini söyleyen Başkan Osman Topaloğlu, deprem felaketinin yaşandığı günden bugüne ilçeden deprem bölgesine yardım malzemelerinin gittiğini, bugün ise bölgede yaraları sarmak için tüm kamu kurum ve kuruluşlar ile sivil dayanışma örgütlerinin seferber olduğunu sözlerine ekledi.

N. Alper CABBAR

19 Mayıs ilçesinde 488 depremzede evlere yerleşti. Vatandaşlar, kendilerine ilk günden beri yardımcı olan ilçe halkına ve idari amirlere teşekkür etti.