19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu: 19 Mayıs her alanda yatırımlar kazandı

TAKİP ET

Samsun 19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu, "15 yıllık dönemde çok sayıda merkezi hükümet yatırımlarına ev sahipliği yaptıklarını belirterek, "Her alanda 'AK Parti Belediyecilik' anlayışının kazanımlarını elde ettik" dedi.

Samsun'un 19 Mayıs ilçesinde eğitimden gençlik kamplarına, sağlıktan TOKİ'ye çok sayıda merkezi hükümet yatırımları dikkat çekiyor.

19 Mayıs Barajı İçme Suyu Arıtma Tesisi'nin tamamlanmasıyla ilçeye günde 100 bin metreküp kapasiteli kesintisiz içme suyu temin edildi.

SAMÜ BALLICA KAMPÜSÜ

Samsun'un ikinci devlet üniversitesi olan Samsun Üniversitesi'nin Ballıca Kampüsü ise 19 Mayıs ilçesinde yer alıyor. Kampüste; Özdemir Bayraktar Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, Gemi İnşaatı ve Deniz Bilimleri Fakülteleri ve bölümleri yer alıyor.

Üniversiteli öğrencilerin ilçede konaklamasını sağlamak amacıyla içerisinde sosyal ve sportif alanların da yer aldığı KYK Kız ve Erkek Öğrenci Yurdu yapıldı. Yeni 1000 kişilik yurt için çalışmalar başladı.

NEBİYAN'A KAMP MERKEZİ

19 Mayıs ilçesinin sırtlarında bulunan, muhteşem doğasıyla yayla turizminde önemli bir yere sahip olan Nebiyan Dağı'na ise ilgili bakanlıklar tarafından Nebiyan Doğa ve İzci Kampı ve Nebiyan Turizm Merkezi kazandırıldı. Teknopark, Dereköy Gençlik Kampı, Gençlik Merkezi ve Sarıgazel Tabiat Parkı da merkezi hükümet yatırımları oldu.

TOKİ'DEN YENİ KONUTLAR

Sağlık alanında gerçekleştirilen yatırımların başında ise 19 Mayıs Devlet Hastanesi yer alıyor.

İlçe Jandarma Komutanlığı Yeni Hizmet Binası'nın inşaatı ise yapım aşamasında devam ediyor. İlçede TOKİ marifetiyle yeni konutlaşmaya destek verildi. 300 konut yapıldı, 380 konut ise ihale edildi.

19 MAYIS GELİŞİYOR, BÜYÜYOR

31 Mart yerel seçimlerinde Cumhur İttifakı AK Parti'den 4'ncü dönem tekrar aday gösterilen 19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu, 15 yıllık dönemde çok sayıda merkezi hükümet yatırımlarına ev sahipliği yaptıklarını belirterek, "Eğitimden sağlığa, ulaşımdan altyapıya, turizmden gençliğe her alanda 'AK Parti Belediyecilik' anlayışının kazanımlarını elde ettik. Daha yapılacak çok işimiz var. 19 Mayıs'ın gelişmesine, değişimine, büyümesine hep birlikte yatırımlarla ve hizmetlerle şahitlik edeceğiz. Ayrıca öğrencilerimiz için yeni 1000 kişilik yurt için çalışmalar başladı" dedi.

19 mayıs osman topaloğlu ak parti yerel seçim samsun haber