19 Mayıs İlçesinde Kahverengi Kokarca ile Mücadelede Bilgilendirme Toplantısı

TAKİP ET

19 Mayıs İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, Kahverengi Kokarca ile Mücadele kapsamında okullarda bilgilendirme toplantıları düzenliyor. Tarım ve Orman Bakanlığı'nın Eylem Planı doğrultusunda Samsun'da oluşturulan çalışma grupları, öğrencilere zararlı hakkında bilgi vererek farkındalık oluşturuyor.

19 Mayıs İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, Kahverengi Kokarca ile Mücadele kapsamında ilçedeki okullarda bilgilendirme toplantıları düzenliyor. Tarım ve Orman Bakanlığı'nın Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan Kahverengi Kokarca Eylem Planı çerçevesinde, Samsun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü başkanlığında 17 ilçede "Kahverengi Kokarca İlçe Çalışma Grubu" oluşturuldu.

19 Mayıs İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü teknik personeli, ilçe çalışma grubu üyeleri ve kurum temsilcileri ile birlikte 19 Mayıs'taki çeşitli okullarda öğrencilere kahverengi kokarca hakkında bilgiler veriyor. Bu kapsamda, 19 Mayıs İmam Hatip Lisesi, İmam Hatip Ortaokulu, Yörükler İlköğretim Okulu, Dereköy Şehit Hüseyin Aydın Ortaokulu, Anadolu Lisesi, Atatürk Ortaokulu ve Kuşkayası İlköğretim okullarında öğrencilere tarım zararlısıyla ilgili bilgilendirme yapılarak broşür ve afişler dağıtılıyor.

Kahverengi kokarcanın tarımsal üretimde ciddi kayıplara yol açabilen bir zararlı olduğu vurgulanıyor. Özellikle fındık başta olmak üzere birçok ekonomik değeri olan ürünlerde verim ve kalite kaybına neden olan bu zararlıyla mücadelede bilinçlenme ve işbirliği önem arz ediyor. İlçedeki bu bilgilendirme toplantıları, yerelde zararlı ile mücadelede daha etkili ve bilinçli bir topluluk oluşturmayı hedefliyor.

samsun 19 mayıs ilçesi kahverengi kokarca böceği kokarca böceği mücadele bilgilendirme toplantısı tarım ve orman müdürlüğü bakanlık eylem planı samsunhaber gündem doğa çevre haber