19 Mayıs İlçesinin İlk Kadın Muhtarı: Kübra Fermanlı Engizli Zaferini Kutluyor

TAKİP ET

Samsun'un 19 Mayıs ilçesinde gerçekleşen yerel seçimlerde, Yukarı Engiz Mahallesi'nin sakinleri tarih yazdı. Kübra Fermanlı Engizli, 127 oy alarak mahallesinin ve ilçesinin ilk kadın muhtarını oldu, toplumsal cinsiyet eşitliğine katkı sağladı.

Samsun’un 19 Mayıs ilçesinin Yukarı Engiz Mahallesi, tarihinde bir ilke şahit oldu. 34 yaşındaki Kübra Fermanlı Engizli, mahallesinden muhtar adayı olarak çıktığı seçimlerde 127 oy toplayarak, 4 erkek rakibini geride bıraktı ve ilçenin ilk kadın muhtarı olarak tarihe geçti. Mahallesinin güvenini kazanan Engizli, göreve başlama heyecanı ve sorumluluğu içerisinde.

Seçim sürecinde mahalle sakinlerinden aldığı destekle yola çıkan Engizli, seçim zaferinin ardından yaptığı açıklamada, “Devlet, kamu ve kuruluş imkânlarından yararlanarak mahallem için elimden gelen her şeyin en iyisini yapacağım” ifadelerini kullandı. Mahalle halkının ihtiyaç ve beklentilerine öncelik vereceğini belirten Engizli, 19 Mayıs ilçesinde kadın muhtar olarak görev yapmanın onurunu yaşadığını dile getirdi.

19 Mayıs İlk Kadın Muhtar Kübra Fermanlı Engizli samsun Samsun Haber Yerel Seçimler Yukarı Engiz Mahallesi