19 Mayıs & Elbistan 'Kardeş Şehir' Olacak

TAKİP ET

19 Mayıs Belediyesi ve Elbistan Belediyesi arasında 'kardeş şehir' ilişkisi kurulma talebi meclis üyelerince oy birliği ile kabul edildi. Başkan Osman Topaloğlu, "562 depremzede vatandaşımızı misafir ediyoruz. Tüm ihtiyaçlarını karşılıyoruz" dedi.

Samsun 19 Mayıs Belediyesi'nin 2023 yılı Mart ayı Meclis Toplantısı gerçekleşti. Gündem maddeleri arasında 6 Şubat'ta yaşanan 'yüzyılın en büyük depremi' nedeniyle bölgedeki tahribatın giderilmesi için yapılan çalışmalar çerçevesinde, 19 Mayıs Belediyesi ile Elbistan arasında 'kardeş şehir' ilişkisi kurulma talebi görüşüldü. Talep meclis üyelerince oy birliği kabul edildi.

562 DEPREMZEDEYİ MİSAFİR EDİYORUZ

19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu, "Ülkemiz yüzyılın en büyük afetini yaşamıştır. Gün birlik olma günüdür. Birlik ve beraberlik içerisinde yaralarımızı saracağız. Yurdumuzun her köşesinden birçok vatandaşımız yardıma koştu. Bizlerde bölgeye 17 TIR yardım malzemesi gönderdik. Elbistan'da bulunduk ve bölgenin acil ihtiyaçları konusunda ilçe olarak adımlar attık, atmaya da devam edeceğiz. Ayrıca ilçemizde 120 depremzede aile olarak 562 vatandaşımızı misafir ediyoruz. Ailelerimizin tüm ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Toplumumuzun göstermiş olduğu büyük seferberlik ruhu ile devletimiz bu afetin altından da mutlaka kalkacaktır" dedi.

N. Alper CABBAR

19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu, Elbistan'la 'kardeş şehir' ilişkisinin kurulması için alınan meclis kararı nedeniyle üyelere teşekkür etti ve tüm Türkiye'ye geçmiş olsun dileklerinde bulundu.