19 Mayıs'ın spor altyapısı çok güçlü

TAKİP ET

Samsun'un 19 Mayıs ilçesinde ilköğretim çağından üniversite dönemine kadar çocuklar ve gençlerin çeşitli branşlarda spor yapmalarına imkan tanıyan tesisler dikkat çekiyor. 19 Mayıs Belediyesi, öğrencilere eğitim destekleri veriyor.

Samsun'un 19 Mayıs ilçesinde eğitim yatırımları kapsamında okullara öğrencilerin sportif etkinliklere katılabilmesi için halı sahalar yapılırken, aynı zamanda Yarı Olimpik Yüzme Havuzu, Suni Çim Saha, Şehit İsmail Bektaş Spor Salonu ve Kapalı Tenis Kortu kazandırıldı.

Merkezi hükümet destekleriyle ilçeye kazandırılan spor yatırımları dikkat çeken 19 Mayıs Belediyesi, ilçedeki spor alt yapısını yeni tesislerle güçlendirdi. Yarı Olimpik Yüzme Havuzu tesisinde yetişkin ve çocuk havuzunun yanı sıra 500 kişilik seyirci kapasitesi, fitness salonu ve saunası bulunuyor.

ŞEHİDİN ADI YAŞATILIYOR

Pazar Mahallesi'nde Şehit Furkan Doğan Parkı içerisinde bulunan Kapalı Tenis Kortu, gençlerin yaz kış her dönemde tenis oynamasına imkan tanıyor.

Kumcağız Mahallesi'nde inşaa edilen Spor Kompleksi'ne, Tunceli'de 19 Mayıs 1995 tarihinde şehit olan 19 Mayıs nüfusuna kayıtlı Piyade Er İsmail Bektaş'ın ismi verildi. Mahalle tipi spor tesislerine önem veren 19 Mayıs Belediyesi, Karagöl Mahallesi'ne Halı Saha Tesisi ve İstiklal Mahallesi'ne Suni Çim Saha kazandırdı.

OKULLARA HALI SAHA TESİSİ

Basketbol ve voleybol sahası gibi birçok tesisi hizmete sunan 19 Mayıs Belediyesi'nce Anadolu Lisesi, Atatürk Ortaokulu, Dereköy Şehit Hüseyin Aydın İlk ve Ortaokulu, Yörükler İlk ve Orta okulu'na halı saha tesisi yapıldı. Cumhuriyet İlköğretim Okulu'na ise halı saha tesisi yapılacak.

 

19 Mayıs Belediyesi, eğitim yatırımlarının bir diğer alanında ise ilkokuldan üniversite çağında kadar her öğrenciye 'sosyal belediyecilik' anlayışıyla dokundu.

500 ÖĞRENCİYE TABLET DESTEĞİ

Üniversite sınavına girecek olan öğrencilere YKS ücret desteği verildi. LGS ve YKS'ye girecek olan öğrencilere yardımcı destek kitapları dağıtıldı. Özellikle kırsal mahallelerde ilkokul çağındaki öğrencilere 'Okula Hoşgeldin Setleri' ve pandemi döneminde ise uzaktan eğitim alan ihtiyaç sahibi 500 öğrenciye tablet dağıtımı gerçekleştirildi. Aynı zamanda pandemi döneminde düzenlenen yarışmalarla öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.

19 Mayıs ilçesinde bulunan Samsun Üniversitesi Ballıca Kampüsü'ne kayıt yaptıran öğrencilere 19 Mayıs Belediyesi tarafından oryantasyon eğitiminin yanı sıra çeşitli hediyeler dağıtıldı. Üniversiteli öğrenci gruplarıyla sürekli etkinlikler düzenlendi. 

TEKNOFEST'TE BİRİNCİLİK

TEKNOFEST 2023'de 19 Mayıs Belediyesi'nin sponsor olduğu Samsun Üniversitesi'ne bağlı Havacılık ve Uzay Mühendisliği ve Elektrik-Elektronik Mühendisliği öğrencilerinden oluşan Aspera Roket Takımı Orta İrtifa kategorisinde birinci oldu. 19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu, Aspera Roket Takımı'nı ödüllendirdi.

19 mayıs samsun haber osman topaloğlu yerel seçim ak parti siyaset spor