19 Mayıs Stadı'nda 'Depremin İzleri'

TAKİP ET

Samsun'un Tekkeköy ilçesinde bulunan 19 Mayıs Stadyumu'nun 5. katındaki Basın Tribünü'nde depremden sonra olduuğu düşünülen duvardaki çatlak ve zemin yarılması tedirgin etti. Sosyal medyada yüzlerce tweet atıldı

BASIN TRİBÜNÜNDE ÇATLAK
Gelirinin tamamı depremzedelere bağışlanacak dostluk maçında Samsunspor-52 Orduspor, 19 Mayıs Stadyumu'nda karşılaştı. Daha önce de birçok kez duvarlarındaki çatlaklar, zemindeki çim sorunu, otopark, kantin, tuvalet, havalandırma, iç ve dış cephesindeki deformasyonlarla gündeme gelen 19 Mayıs Stadyumu'nun 5'nci katında bulunan Basın Tribünü'ndeki duvarda büyük çatlak ve aynı zamanda seramik zeminde yarılmalar görüldü.

DEPREM SONRASI OLDU
6 Şubat'ta meydana gelen deprem sonrası meydana geldiği düşünülen deformasyonun görüntüsü sosyal medyada HHALK Gazetesi Haber Editörü Noyan Alper Cabbar tarafından paylaşılması üzerine stadyum görevlileri inceleme yapıldı. Duvardaki çatlağın ve zemindeki yarığın çapı fotoğraflandı. İlk etapta birleşme noktasına esneme, tablada ise zemin kayması olduğunu tespit eden görevliler, ivediklikle konuyla ilgileneceklerini söyledi. 

AKILLARA O VİDEO GELDİ
Sosyal medyada Samsunsporlular, videolar ve fotoğrafları paylaştı. Stadyumun her açıdan sorunlu olduğunu dile getiren kırmızı-beyazlı taraftarlar, özellikle stadyumun yapıldığı dönemde inşaatta çalışan bir ustanın iddialarının yer aldığı videoyu tekrar gündeme getirdi. Stadyum sorumluluğu Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nde bulunurken, Samsun'da 19 Haziran Pazartesi günü Türkiye A Milli Futbol Takımı, EURO 2024 Elemeleri'nde Galler'i konuk edecek.

Zekai ANIL