19 Mayıs'ta eğitim altyapısına yatırım

TAKİP ET

Samsun'un19 Mayıs ilçesinde ilköğretimden liseye, çocuklar ve gençler için eğitime yönelik yatırımlar dikkat çekiyor. 19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu, "Çocuklarımıza, gençlerimize yapılan yatırımın öncelikle eğitim olması gerektiği bilinciyle hareket ediyoruz" dedi.

Samsun'un 19 Mayıs ilçesinde eğitime yönelik yatırımlar dikkat çekiyor. İlköğretimden liseye, çocuklar ve gençler için hazırlanan tesislerde her alanda teorik dersler ve çeşitli etkinlikler düzenleniyor.

Yukarı Engiz Mahallesi'nde İçişleri Bakanlığı'nın desteğiyle Çocuk Trafik Eğitim Pisti kuruldu. Trafik bilincinin çocuk yaşta aşılanmasını hedeflenen projeden ilçedeki tüm ilkokul çağındaki öğrenciler faydalanabiliyor.

YAŞAYAN ATATÜRK HALK KÜTÜPHANESİ

19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu, "Çocuk Trafik Eğitim Parkı'na gelen çocuklarımız derslerde gördükleri teorik bilgileri uygulamalı olarak öğrenebiliyor. Hayatın her anında karşı karşıya kaldığımız trafik ortamını, işaretlerini ve işaretçilerini öğrenebilecekleri bir alan oluşturduk" dedi.

19 Mayıs 1919'un 100'ncü yılına özel olarak hazırlanan Yaşayan Atatürk Halk Kütüphanesi ise 5 bin kitap çeşitliliği ile hem çocuklara hem de gençlere hizmet veriyor.

FEN VE DOĞA OKULU DİKKAT ÇEKİYOR

Fen ve Doğa Okulu ise ilçenin en önemli eğitim yatırımlarının başında yer alıyor. Ondokuzmayıs Fen ve Doğa Okulu; ilkokul öğrencilerini bilimle, sanatla ve toprakla buluşturuyor. Okul, akademik eğitimin yanı sıra eğlenceli aktivitelerle öğrencilerin teoride öğrendiklerini pratikte hayata geçirebileceği ortam olarak dikkat çekiyor.

Ondokuzmayıs Fen ve Doğa Okulu'nda; Geri Dönüşüm Sanat Atölyesi, Ekolojik Tarım Uygulamaları Atölyesi, Doğa ve Yaşam Atölyesi, Müzik Atölyesi, Akıl ve Zeka Oyunları Atölyesi ve Bilim Atölyesi yer alıyor. Kampüste öğrenciler, yıl boyunca gruplar halinde atölye çalışmalarına ve etkinliklere katılabiliyor.

19 Mayıs'a Bilgi Evi, Anadolu Lisesi, İmam Hatip Lisesi, Cumhuriyet İlkokulu ve Dereköy Ümit Semerci İlkokulu kazandırılırken, ilçedeki çok sayıdaki okul binası, çevre düzenlemelerinin dışında teknolojik, gelişen ve değişen eğitim anlayışına göre yenilendi.

TEMELDEN BAŞLAYAN EĞİTİM ÖNEMLİ

31 Mart yerel seçimlerinde Cumhur İttifakı AK Parti'den 4'ncü dönem tekrar aday gösterilen 19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu, eğitimin önemine vurgu yaparak, "İlçemiz Samsun Üniversitesi'nin kurulmasıyla birlikte temel eğitimden yüksek lisans eğitimine kadar yenilenme sürecine girdi. Çocuk yaşta başlayan eğitim ülkemizin geleceğini şekillendirmektedir. Dolayısıyla eğitim kurumlarının gelişen ve değişen eğitim modeline uygun altyapılara sahip olmalıdır. Bizler de yerel yönetimler olarak eğitimin olmazsa olmaz anlayışını önemsiyoruz. Çocuklarımıza, gençlerimize yapılan yatırımın öncelikle eğitim olması gerektiği bilinciyle hareket ediyoruz" dedi.

19 mayıs osman topaloğlu samsun haber eğitim yatırım ak parti yerel seçim