19 Mayıs'ta hibrit yenileniyor

TAKİP ET

Samsunspor-Çorum FK maçının taraftara kapalı olması eleştileri beraberinde getirdi. "Sezon açılış maçı neden 19 Mayıs'ta değil?" diye soran taraftarlara cevabı Genel Müdür Soykan verdi. Soykan, "Hibrit yenileme çalışması yapılıyor. Eyüpspor maçına kadar yetiştirmek istiyoruz" dedi.

Yeni sezon hazırlıklarını sürdüren Samsunspor, yarın saat 17.00'da Nuri Asan Tesisleri'nde 2. Lig ekibi Çorum FK ile hazırlık maçı oynayacak. Her iki teknik ekibin almış olduğu karar gereği karşılaşmanın canlı yayını olmayacak ve basına kapalı olacak.

TARAFTAR TEPKİ GÖSTERDİ

Kırmızı-Beyazlı taraftarlar, sosyal medyada bu duruma tepki gösterdi. Sezon açılışının neden 19 Mayıs Stadyumu'nda yapılmadığını eleştirdi. Taraftarlar ayrıca Nuri Asan Tesisleri'nde oynanacak hazırlık maçının taraftara açık olmamasına tepki gösterirken, canlı yayının olmayışını eleştirdi.

EYÜP MAÇINA YETİŞECEK

Kırmızı-Beyazlı taraftarların eleştirilerine cevap veren Samsunspor Genel Müdürü Soner Soykan, "19 Mayıs Stadyumu'nun saha zemininde hibrit yenileme çalışması yapılıyor. Çimler kalkmış durumda. Bölgedeki hava şartları nedeniyle bakım çalışması uzun sürüyor, çimin serilmesi için süreç gerekiyor. Ligin ikinci haftasında oynanacak olan Eyüpspor maçına kadar yetiştirmek istiyoruz. Bakım çalışması yaklaşık 2 aydır devam ediyor, geç kalınmışlık söz konusu değil. Sezon içinde zemin konusunda sorun yaşanmaması için ciddi ve kapsamlı bir çalışma yürütülüyor" dedi.

Samsunspor, Kayseri ve Bolu kampında 4 hazırlık maçı oynamış, Gençlerbirliği ile berabere kalmıştı. Sakaryaspor'a ve Gaziantep FK'ya mağlup olan Kırmızı-Beyazlılar, Azerbaycan 1. Lig ekiplerinden Sumqayit FK'yı mağlup etmişti. N. Alper CABBAR