19 Mayıs'ta sosyal ve ekonomik projeler

TAKİP ET

Samsun'un 19 Mayıs ilçesinde kırsaldan kent merkezine özellikle kadınların hem ekonomik hem de sosyal hayata katılabildiği kültür, yöresel ve sanat alanında yapılan yatırımlar dikkat çekiyor. 19 Mayıs Belediyesi'nin 'Sosyal Market' projesi ise ihtiyaç sahiplerinin yanında.

Samsun'un 19 Mayıs ilçesinde 'gönül, kültürel ve sosyal belediyecilik' anlayışı her alanda kendini gösteriyor. Kırsaldan kent merkezine her bölgeye yapılan yatırımlar dikkat çekiyor.

19 Mayıs Belediyesi'nce merkezi hükümet desteği de alınarak sosyal ve kültürel faaliyetlerinin gerçekleştiği, kadınların birlikte vakit geçirdiği ve yöresel el sanatları kurslarına katıldığı kültür ve sanat merkezi, köy konakları, kadın kooperatifi, düğün salonu, kapalı ve yöresel ürün pazarı gibi yatırımlar ilçeye kazandırıldı.

YÖRESEL HALK PAZARI VE KÖY KONAKLARI

Yöresel Ürünler Pazar Yeri'nde kurulan ahşap dükkanlarda ilçede üretilen engiz çileği, fındık, nebiyan fasulyesi, nebiyan kestanesi, salep gibi yöresel ürünlerin yanı sıra hediyelik eşyaların satışı gerçekleşiyor.

Atıl durumda bulunan çeşitli binalar ise restore edilerek 'Köy Konakları'na dönüşüyor. Konaklarda halk eğitim kurslarından mahalle toplantılarına kadar birçok aktivite gerçekleşebiliyor.

OMYEGDER BİRİNCİ OLDU

Aynı zamanda Ondokuzmayıs Yerel Eylem Grubu Derneği (OMYEGDER) Türkiye genelindeki 50 proje içinden 93,68 puan alarak birinci olmayı başardı. OMYEGDER ve 19 Mayıs Belediyesi iş birliğiyle 'Engiz Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi' kuruldu.

Safiye Ölmez Kadınlar Kültür Merkezi'nde ise sosyal, kültürel ekonomik ve sportif aktiviteler icra ediliyor. Konferanslar, bayanları ilgilendiren toplantı ve seminerler, kurs, kermes, kültürü ve yönetimine yönelik programlar gerçekleştiriliyor.

HOŞ GELDİN BEBEK SETLERİ

Yörükler ve Dereköy Mahallesi'nde 'Düğün Salonu' kazandırıldı. Aynı zamanda çocuklar için oyun parkları ve yeni dünyaya gelen bebekler içinde anne ve babaya 'Hoş Geldin Bebek Setleri' hediye ediliyor.

19 Mayıs Belediyesi, gelişen ve değişen teknolojik altyapısına 'Ücretsiz Wİ-Fİ Noktası' ve 'E-Belediye Hizmeti'ni ekledi. 

SOSYAL MARKET KURULDU

6 Şubat 2023'te meydana gelen ve 'asrın felaketi' olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli 11 kentte büyük yıkımlara neden olan depremler sonrası şehrin kapılarını depremzede vatandaşlara açan 19 Mayıs Belediyesi, hayırseverlerden aldığı desteklerle kurduğı 'Sosyal Market'te ihtiyaç sahiplerini yalnız bırakmadı.

Deprem bölgesine yaptığı yardımlarla 'tek yürek' olan 19 Mayıs halkının desteğini arkasına alan 19 Mayıs Belediyesi, bu süreçte oluşturulan Sosyal Market'te binlerce depremzede vatandaşın gıdadan giyime, hijyen malzemelerinden bebek eşyalarına, ev eşyası gibi acil ihtiyaçlarını karşıladı.

19 mayıs osman topaloğlu proje pazar ekonomi destek