19 Mayıs'ta 'yeşil ve mavi' buluşacak

TAKİP ET

Samsun'un 19 Mayıs ilçesinde Dere Kenarı Peyzaj Projesi kapsamında 'yeni balık satış noktaları ve restoranları' yapacaklarını kaydeden Başkan Osman Topaloğlu, "Eşsiz manzara eşliğinde yeşil ve maviyi bir araya getireceğiz" dedi.

19 Mayıs Belediye Başkanı ve Cumhur İttiffakı AK Parti Adayı Osman Topaloğlu, ilçenin sosyal ve ekonomik yaşamına katkı sağlayacak olan Dere Kenarı Peyzaj Projesi ve Yeni Balık Satış Noktası Projesi'nden söz etti.

Dere Kenarı Peyzaj Projesi'nin detayları hakkında bilgi veren Başkan Osman Topaloğlu, "3 bin 700 metre uzunluğunda içerisinde bisiklet ve yaya yolları, park ve piknik alanları, WC ve büfelerin bulunduğu projemizi gerçekleştirmek için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na yaptığımız yüzde 50 hibe destek başvurumuz onaylandı. Kısa süre içerisinde ihaleye çıkıyoruz" dedi.

BALIK SATIŞ NOKTALARI VE RESTORANLARI PROJESİ

Aynı zamanda proje kapsamında Suat Kılıç Bulvarı üzerinde bulunan balık satış noktaları ve restoranları oluşan yoğun trafik nedeniyle mevcut yerlerinden yeni yerine taşınacak olan İlçe Jandarma Komutanlığı'nın mevcut yerinde yapacağımız proje alanına taşıyacaklarını kaydetti. Mevcutta kalan alanlar ise yeşil alana çevrilecek.

YENİ GASİLHANE PROJESİ

Başkan Osman Topaloğlu, "Mevcutta Merkez Mezarlığı'nda bulunan Gasilhane'yi günümüz koşullarına uygun bir şekilde yeniden yapacağız. Yaklaşık 400 m2'lik kapalı alana sahip projemizin içerisinde; bay-bayan gasilhane, morg, bekleme salonu, personel odası, bay-bayan din görevli odası, kefen ve malzeme deposu, bay-bayan wc ve bay-bayan mescit bulunuyor" diye konuştu.

HAYVAN BARINAK PROJESİ

19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu, Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin Sarıgazel Tabiat Parkı içinde projelendirdiği Hayvanat Bahçesi projesinin yanında Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'ni hayata geçireceklerini sözlerine ekledi.

19 mayıs osman topaloğlu ak parti samsun haber proje çevre yerel seçim