19 Mayıs'ta zorlu gece

TAKİP ET

Yılport Samsunspor, bu akşam evinde ligin güçlü ekiplerinden Çaykur Rizespor'u konuk edecek. Kırmızı-Beyazlıların mutlak galibiyet parolası ile sahaya çıkacağı maç saat 19.00'da başlayacak ve TRT Spor'dan naklen yayınlanacak.

HEDEF MUTLAK GALİBİYET

Spor Toto 1. Lig’in 24. haftası, Yılport Samsunspor ile Çaykur Rizespor arasında oynanacak olan Karadeniz derbisine sahne olacak. Ligde üst üste aldığı başarılı sonuçlarla zirveye kadar yükselen Kırmızı-Beyazlılar, şampiyonluk yolunda yara almamak istemiyor. Yaptığı transferlerle dikkat çeken rakibi Çaykur Rizespor karşısında mutlak galibiyet hedefleyen Yılport Samsunspor, puan kaybını aklına dahi getirmiyor.

DÜDÜK ARSLAN’DA OLACAK

Devre arası transfer döneminde eksiklik hissedilen mevkilerini önemli isimlerle takviye eden Yılport Samsunspor da, depremzedelere yardım amacıyla yaptığı maçlarla bu önemli karşılaşmaya hazırlandı.  Zirveyi yakından ilgilendiren kritik mücadele saat 19.00’da başlayacak. TRT Spor’dan naklen yayınlanacak karşılaşmayı Yiğit Arslan yönetirken, Hüsne Emre Çelimli ve Gökmen Baltacı da yardımcı hakem olarak görev yapacak.

GÖZLER BU ÜÇLÜDE

Yılport Samsunspor’un Çaykur Rizespor ile yapacağı Karadeniz derbisinde gözler Kırmızı-Beyazlıların hücum hattında görev yapan 3 isimde olacak. Ligin geri kalan bölümünde etkili bir futbol sergileyen Gaetan Laura, Douglas Tanque ve Moryke Fofana, kritik maçta takımlarının en önemli silahları olacak.

TAKIMIMA GÜVENİYORUM

Kırmızı-Beyazlıların deneyimli çalıştırıcısı Hüseyin Eroğlu, Çaykur Rizespor’un güçlü bir rakip olduğunu, ancak galibiyet yolunda takımına güvendiğini söyledi

Yılport Samsunspor Teknik Direktörü Hüseyin Eroğlu, Çaykur Rizespor ile oynayacakları Karadeniz derbisine hazır olduklarını söyledi. Rakiplerinin ligin güçlü ve Süper Lig adayı takımlarından birisi olduğunu ifade Hüseyin Eroğlu, “Her rakibe saygı duyuyoruz. Ama biz de çok kaliteli ve güçlü bir ekibiz. İki takım açısından da zor bir karşılaşma olacak. Ancak ben galibiyet yolunda takımımıza güveniyorum. Taraftarlarımız bizi yalnız bırakmasın ve 90 dakik adesteklesin. Onlarla birlikte 3 puana uzanacağız” dedi.

TARAFTARA BÜYÜK GÖREV

Çaykur Rizespor maçı öncesinde Yılport Samsunsporlu yaklaşık 8 bin taraftara verilen seyinden men cezası nedeniyle diğer taraftarlara iki kat görev düşecek.  Yönetim kadın ve öğrenci taraftarların biletlerini ücretsiz yaparken, diğer biletlerde ise yüzde 50 indirime gitti. Şimdi gözler bu akşam oynanacak maçta tribünlerdeki yerini alacak diğer taraftarlara çevrildi.

BAŞKAN MİSAFİRLERİYLE GELİYOR

Kırmızı-Beyazlıların Başkanı Yüksel Yıldırım, bugün öğlenden sonra misafirleriyle birlikte Samsun’a gelecek ve Çaykur Rizespor maçını tribünden takip edecek.

Şirket işleri nedeniyle uzun süredir Samsun’a gelemeyen Yılport Samsunspor Kulübü Başkanı Yüksel Yıldırım, Çaykur Rizespor maçında tribündeki yerini alacak. Dün sabah Marsilya’ya giden Başkan Yıldırım, bu sabah saat 05.00’de İstanbul’a geri döndü. Biraz istirahat edecek olan Başkan Yüksel Yıldırım, saat 14.00’de ise içinde misafirlerinin de olacağı özel uçağıyla Samsun’a gelecek ve akşam zorlu Çaykur Rizespor maçını izleyecek.

Davut AKTAŞ