20 Milyon Öğrenci İkinci Ara Tatilin Ardından Ders Başı Yaptı

TAKİP ET

Türkiye genelinde okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim düzeyindeki yaklaşık 20 milyon öğrenci, 9 günlük bayram tatili de dahil olmak üzere 16 günlük bir aranın ardından bugün yeniden ders başı yaptı. Eğitim öğretim yılı, 14 Haziran'da sona erecek ve öğrenciler yaz tatiline girecek. Önümüzdeki dönemde 8'inci ve 12'nci sınıfları sınav heyecanı bekliyor; LGS 2 Haziran'da, YKS ise 8-9 Haziran tarihlerinde yapılacak.

Türkiye genelinde yaklaşık 20 milyon öğrenci, ikinci ara tatil ve ardından gelen 9 günlük bayram tatili sonrasında bugün tekrar ders başı yaptı. Okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim kurumlarında eğitim gören öğrenciler, toplamda 16 günlük bir mola vermiş oldu.

İkinci ara tatil, 5 Nisan'da başlamış ve bir hafta sürmüş, ardından bayram tatili ile birleştirilerek öğrencilere uzun bir dinlenme fırsatı sunulmuştu. Tatilin bitmesiyle birlikte, öğrenciler bugün itibarıyla yeniden okullarına döndü ve eğitim-öğretim faaliyetlerine devam etti.

Öğrencileri yoğun bir dönem bekliyor; zira 2023-2024 eğitim öğretim yılı 14 Haziran Cuma günü sona erecek. Bu süre zarfında, özellikle 8'inci ve 12'nci sınıflar için sınav stresi had safhada olacak. 8'inci sınıf öğrencileri için Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında merkezi sınav, 2 Haziran Pazar günü gerçekleştirilecek. 12'nci sınıf öğrencileri ise Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) için 8 ve 9 Haziran tarihlerinde ter dökecek.

20 Milyon Öğrenci İkinci Ara Tatilin Ardından Ders Başı Yaptı okullar açıldı ara tatil samsun haber eğitim