2021 Oscar Ödüllü Filmler

TAKİP ET

2021 yılında birçok film, birçok farklı alanda Oscar ödülü alarak büyük beğeni topladı. Gerek izleyiciler, gerek eleştirmenler tarafından çok büyük takdir toplayan bu filmler oyunculuk dalından yönetmenliğe; senaryodan kurguya kadar pek çok alanda örnek teşkil etti.

2023 Oscar Adayları

ExpressVPN’in 2023 Oscar Adayı filmleri içeren şemasını inceleyerek geçtiğimiz senenin en iyi filmlerine göz atabilirsiniz.

2021 Oscar Ödülü Alan Filmler

En İyi Film, Kadın Oyuncu ve Yönetmen Dalında: Nomadland

"Nomadland", yönetmen Chloe Zhao tarafından yönetilen ve Frances McDormand'ın başrolünde oynadığı, 2021 yılında En İyi Film dahil olmak üzere üç dalda Oscar ödülü kazanan bir drama filmidir. Film, Jessica Bruder'in aynı adlı kitabından uyarlanmıştır ve bir sonraki adımı olmayan, ekonomik olarak zor zamanlar geçiren Amerikalıların hayatını konu almaktadır.

McDormand, birçok diğer gerçek hayatta yaşayan insanlar gibi, iş arama, gezi, hayat mücadelesi, arkadaşlık ve bağlılık arasında gezinen modern bir gezgin olan Fern karakterini canlandırıyor. Film, atmosferi, doğal çekimleri, minimalist anlatımı ve oyunculuk performansları ile eleştirmenlerden övgü topladı.

En İyi Erkek Oyuncu, En İyi Uyarlama Senaryo: The Father

 "The Father", Florian Zeller tarafından yazılan ve yönetilen, 2021 yılında En İyi Erkek Oyuncu dahil olmak üzere iki dalda Oscar ödülü kazanan bir drama filmidir. Film, bir yaşlı adam olan Anthony'nin (Anthony Hopkins) hayatını konu almaktadır.

Alzheimer hastalığından muzdarip olan Anthony, bakıcılarının yardımıyla günlük yaşamını sürdürmeye çalışırken, gerçeklik ve hatıralar arasında gidip gelir. Film, Alzheimer hastalığına ilişkin zorlu gerçekleri, aile ilişkilerini ve hayatta kalma mücadelesini etkileyici bir şekilde anlatıyor. Olivia Colman, Rufus Sewell ve Imogen Poots da filmde yer alıyor.

En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu: Minari

"Minari", yönetmen Lee Isaac Chung tarafından yazılan ve yönetilen, 2021 yılında En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu dahil olmak üzere bir dalda Oscar ödülü kazanan bir drama filmidir. Film, Koreli göçmen bir ailenin, Jacob (Steven Yeun) ve Monica (Han Ye-ri) ve iki çocuklarının, Arkansas'taki bir çiftlikte yeni bir hayat kurma çabalarını konu almaktadır.

Filmde, anneannesi Soon-ja'yı canlandıran Youn Yuh-jung, En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu dalında Oscar ödülü kazandı. Film, aile, kültür çatışmaları, hayaller ve hayat mücadelesi gibi konulara odaklanarak, eleştirmenlerden büyük övgü aldı.

En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu: Judas and the Black Messiah

"Judas and the Black Messiah", yönetmen Shaka King tarafından yazılan ve yönetilen, 2021 yılında En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu dahil olmak üzere iki dalda Oscar ödülü kazanan bir biyografik drama filmidir. Film, Black Panther Partisi liderlerinden Fred Hampton'ın (Daniel Kaluuya) hayatını ve FBI ajanı William O'Neal'in (LaKeith Stanfield) onu ele verme sürecini anlatıyor. Film, siyasi aktivizm, hukuk ve adalet, ırkçılık ve ihanet gibi önemli konulara odaklanarak, eleştirmenlerden olumlu eleştiriler aldı.

En İyi Özgün Senaryo: Promising Young Woman

"Promising Young Woman", Emerald Fennell tarafından yazılan ve yönetilen, 2021 yılında En İyi Özgün Senaryo dahil olmak üzere iki dalda Oscar ödülü kazanan bir gerilim filmidir. Film, bir zamanlar umut vaat eden tıp öğrencisi olan ancak bir trajedi sonrası hayatını kaybeden arkadaşı Nina'yı unutamayan Cassie'nin (Carey Mulligan) hikayesini anlatıyor.

Cassie, geceleri kendisini sarhoş numarası yaparak, kendine öç alma planları yapmaktadır. Film, kadına yönelik şiddet, toplumsal cinsiyet rolleri ve suçlu davranışları konu almaktadır. Mulligan'ın performansı eleştirmenler tarafından övülmüştür.

En İyi Ses, En İyi Kurgu: Sound of Metal

Sound of Metal, Darius Marder tarafından yönetilen ve yazılan, 2021 yılında En İyi Ses ve En İyi Kurgu dahil olmak üzere iki dalda Oscar ödülü kazanan bir drama filmidir. Film, müzik kariyeri olan bir baterist olan Ruben'in (Riz Ahmed), işitme kaybıyla baş etme mücadelesini konu alır.

Film, Ruben'in işitme kaybı nedeniyle yaşadığı duygusal zorlukları, süreci kabullenmeyi öğrenmesini ve yeni bir hayat kurmaya çalışmasını anlatır. Ahmed'in performansı eleştirmenler tarafından övgüyle karşılandı. Film, işitme kaybı yaşayanların hayatlarını ve zorluklarını anlatarak, duygusal bir deneyim sunuyor.