2023 LGS Kasım Ayı Örnek Soruları Yayımlandı Mı?

TAKİP ET

Millî Eğitim Bakanlığı 2019 yılından itibaren her ay düzenli olarak LGS sınavına hazırlanan öğrenciler için örnek soru yayımladı. 2023 LGS sınavı için Ekim ayı örnek soruları yayınladı. Fakat kasım örnek soruları henüz yayınlanmadı. Öğrenciler ve veliler bu ay örnek soruların yayınlanıp yayınlanmayacağını merak ediyor. İşte detaylar…

LGS Örnek Sorular Her Ay Yayımlanacak Mı?

Millî Eğitim Bakanlığı her ay düzenli olarak örnek soru yayınlıyor. Bu yıl içerisinde de Millî Eğitim Bakanlığı her ay soru yayınlanmaya devam ediyor. Genelde her ayın başında yayınlanan örnek sorular kasım ayında ara tatilin girmesi nedeniyle ara tatil dönüşünde örnek soruların paylaşılacağı belirtildi. Ara tatil dönüşünde Millî Eğitim Bakanlığı kasım ayı örnek sorularını yayımlayacak. Yayınlanan sorularda Türkçe, Matematik ve Fen Bilimlerinden 10 adet, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ve İngilizceden 5 adet soru yayınlamaktadır. Ölçme ve Değerlendirme Biriminin yapmış olduğu açıklamalara göre kasım ayı örnek sorular 21 Kasım’da yayınlanmasına karar verildi. LGS sınavı hazırlık süreci içerisinde sadece aynı yıl değil tüm örnek soruların çözülmesi de oldukça önemlidir. Sınav hazırlık süreci içerisinde örnek sorular oldukça önemlidir. Yeni nesil sorulara geçiş evresinde öğrencilerin örnek soruları öncelik tanımalıdır. Özellikle matematik branşında yeni nesil sorulara alışma sürecinde oldukça önem arz etmektedir. 8. Sınıf Matematik konuları genel anlamda yorucu olmayan ama yeni nesil soru kalıbı olarak oldukça geniş bir yapıya sahiptir. O yüzden öğrencilerimiz ilk aşamada kazanım, ardından yeni nesil odaklı bir çalışma süreci geçirmelidir.

LGS Sınavında Kaç Soru Sorulmakta?

LGS sınavı iki oturumda gerçekleştirilmektedir. Birinci oturumda Türkçe ’den 20, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi’nden 10, T.C. İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük ’ten 10, Yabancı Dil’den ise 10 soru sorulmaktadır. Birinci oturum Sözel bölüm olarak adlandırılarak 75 dakika süre verilmektedir. İkinci oturumda Matematik ’den 20 ve Fen Birlikleri’nden 20 soru sorulmaktadır. İkinci oturum Sayısal bölüm olarak adlandırılarak 80 dakika süre verilmektedir. Sınavda bazı öğrencilere ek süre verilmektedir. Ek süre verilen özel eğitim ihtiyacı olan öğrencilerde;

- Yabancı Dil alt testinden muaf olanların birinci oturumdaki toplam süresi 80 dakika,

- Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi alt testinden muaf olanların birinci oturumdaki toplam süresi 80 dakika,

- Yabancı Dil ve Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi alt testlerinden muaf olanların birinci oturumdaki toplam süresi 65 dakika olarak uygulanacaktır.

- Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi alt testinden muaf olan öğrencilerin birinci oturumdaki toplam süresi 60 dakika olarak uygulanacaktır.

LGS İçin Yardımcı Kaynakları Nereden Bulabilirim?

LGS hazırlık süreci içerisinde öğrencilerimiz internetten yardımcı kaynak bulma noktasında oldukça zorlanmaktadır. Bunun için birçok web sitesi bulunmaktadır. Matematik branşı adına öğrencilerimize kolaylık sağlayan en iyi sitelerden biri Çopur Hoca sitesidir. Çopur Hoca sitesinde ortaokul kademesine ait tüm sınıf düzeylerinde matematik branşına ait içerikler ve dokümanlar paylaşılmaktadır. Öğrencilerimiz bu dokümanlara ücretsiz olarak ulaşarak kolayca kullanabilmektedir. Deneme sınavları, yaprak testler, çalışma kağıtları ve örnek sorular gibi tüm dokümanlar web sitesinde bulunmaktadır. Hem öğrencilerimiz hem de öğretmenlerimiz bu içeriklere kolay bir şekilde erişerek aktif olarak kullanabilmektedir. Çopur Hoca sitesi üzerinden tüm kaynaklara erişebilirsiniz.