2024 Liselere Geçiş Sistemi (LGS) Başvuru Tarihleri Açıklandı

TAKİP ET

2 Haziran tarihinde gerçekleştirilecek olan Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavı için başvuru tarihleri belirlendi. Öğrenciler, 18-29 Mart tarihleri arasında sınav başvurularını elektronik ortam üzerinden gerçekleştirebilecek.

 

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavının 2024 yılındaki başvuru tarihleri belli oldu. 2 Haziran'da yapılacak olan LGS sınavına katılmak isteyen öğrenciler, 18 Mart ile 29 Mart tarihleri arasında başvurularını elektronik ortam üzerinden gerçekleştirebilecekler.

Başvuruların elektronik ortamda alınacak olması, öğrencilere daha hızlı ve pratik bir başvuru süreci sunacak. LGS kılavuzunda detaylı bilgilere ulaşabilir ve başvuru işlemlerinizi tamamlayabilirsiniz.

Öğrencilerin sınav sürecine hazırlıklı bir şekilde girebilmeleri adına başvuru tarihlerini dikkate almaları önemlidir. Adaylar, başvuru sürecinde gereken belgeleri eksiksiz bir şekilde hazırlayarak elektronik başvurularını gerçekleştirmelidir.

Liselere Geçiş Sistemi lgs sınav başvuru tarihleri eğitim öğrenciler samsunhaber sondakikahaber gündem haber Milli Eğitim Bakanlığı