2024 Ramazan Bayramı Tatili Ne Zaman Başlayacak?

TAKİP ET

2024 Ramazan Bayramı tatili, 6 Nisan Cumartesi günü başlayarak 14 Nisan Pazar gününe kadar sürecek. Vatandaşlar, 9 Nisan Salı günü yarım gün mesai ile başlayan ve hafta sonuyla birleştirilerek 9 gün sürecek olan tatil planlarını yapmaya başladı.

2024 Ramazan Bayramı tatili için geri sayım başladı ve vatandaşlar, bu özel günleri planlamak için tatil takvimini merak ediyorlar. Bayram öncesi, özellikle yazlık bölgelere doğru seyahat etmeyi planlayanlar, tatilin ne zaman başlayacağını ve kaç gün süreceğini öğrenmek istiyorlar.

2024 yılında Ramazan Bayramı tatili, Nisan ayının ortasında yer alacak. Bayram arifesi olan 9 Nisan Salı günü, yarım gün mesai ile bayram tatiline giriş yapılacak. Resmi tatil olarak belirlenen 10 Nisan Çarşamba, 11 Nisan Perşembe ve 12 Nisan Cuma günlerini kapsayacak şekilde düzenlenen bayram tatili, ardından gelen hafta sonu ile birleştirilerek vatandaşlara uzun bir dinlenme fırsatı sunacak.

Detaylı olarak incelendiğinde, bayram tatili 6 Nisan Cumartesi günü başlayacak ve 14 Nisan Pazar gününe kadar devam edecek. Bu süreçte, bayram arefesinden önceki son iş günü olan 8 Nisan Pazartesi ve arefe günü olan 9 Nisan Salı yarım gün çalışma ile birlikte idari izin olarak değerlendirilecek. Böylece, tatil süresi toplamda 9 günü kapsayacak, bu da vatandaşlara hem dinlenme hem de sevdikleriyle bir arada olma imkanı tanıyacak.

2024 Ramazan Bayramı tatili Bayram Tatili Bayram samsun Samsun Haber Bayram Tatili ne zaman bayram tatili kaç gün