21 İlde Sibergöz Operasyonu: 75 Şüpheli Gözaltına Alındı

TAKİP ET

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Sibergöz-26" operasyonları kapsamında 21 ilde düzenlenen operasyonlarda 75 şüphelinin yakalandığını duyurdu.

İçişleri Bakanı Yerlikaya, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, İstanbul, Kayseri, Tekirdağ, Giresun, Bursa, Gaziantep, Adıyaman, Samsun, Muğla, Ankara, Mersin, Diyarbakır, Malatya, Şanlıurfa, İzmir, Hatay, Denizli, Antalya, Bolu, Kahramanmaraş ve Batman'da eş zamanlı olarak düzenlenen operasyonlarda 75 şüphelinin gözaltına alındığını belirtti.

Operasyonların, "bilişim sistemlerini kullanarak nitelikli hırsızlık", "nitelikli dolandırıcılık" ve "çevrim içi çocuk müstehcenliği" suçlarına yönelik olduğunu ifade eden Yerlikaya, operasyonların başsavcılıklar ve Jandarma Genel Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde gerçekleştirildiğini belirtti.

Operasyonlarla ilgili bilgi veren Yerlikaya, farklı illerdeki şüphelilerin çeşitli yöntemlerle vatandaşları dolandırdığını açıkladı. Örneğin, Diyarbakır'daki şüphelilerin Facebook'taki "Marketplace" üzerinden elektrikli bisiklet satışı vaadiyle yaklaşık 10 milyon lira dolandırdığı tespit edildi.

Yapılan operasyonlarda çok sayıda ruhsatsız tabanca ve av tüfeği, 41 telefon, 6 bilgisayar, SIM kart, taşınabilir bellek, banka ve kredi kartına el konulduğu da belirtildi.

Sibergöz Operasyonu 21 ilde 75 şüpheli gözaltı içişleri bakanı yerlikaya samsunhaber asayiş gündem haber