30 Ağustos'ta 12 ülkeden bisikletçi Samsun'a geliyor

TAKİP ET

SAMKON Genel Başkanı Kaya Aşcı, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda 12 ülkeden 400 sporcunun pedal çevireceği Kanada'dan Japonya'ya uluslararası bisiklet turnuvasının startının Samsun'dan verileceğini açıkladı

İstanbul'da faaliyet gösteren Samsun Sivil Toplum Kuruluşları Federasyonu'nun (SAMDEF) 6'ncı olağan genel kurulunda konuşan Samsun Sivil Toplum Kuruluşları Konfederasyonu (SAMKON) Genel Başkanı H. Kaya Aşcı, sözlerine güven tazeleyen mevcut SAMDEF Genel Başkan Metin Şenel ve yönetim kurulu üyelerini tebrik ederek başladı.

SAMKON'un olağan genel kurulunun yerel seçimler nedeniyle 6 ay ertelendiğini belirten Kaya Aşcı, "Ülkemizde 31 Mart'ta yerel seçim süreci yaşandı. Demokratik olgunlukla, ülkemiz yakışır bir seçim oldu. Bizler de SAMKON olarak bu süreci yakından takip ettik. Bu sebeple yönetim kurulundan gelen teklif doğrultusunda SAMKON seçimlerinin 6 ay ertelenmesi kararı alındı.

Hayırlısıyla bizler bu kalan süreçte söz verdiğimiz ancak çeşitli nedenlerle yapamadığımız bazı sözlerimizi yerine getireceğiz. Özellikle en büyük vaadim SAMKON'a yakışır bir binaydı. Söz vermiştik, bu söz öyle bir hal aldı ki; daire değil bize 3-4 katlı bir bina lazım. Bu konuda ciddi adımlar atıyoruz. Yakın zamanda Samsunlularla paylaşacağız" dedi.

SAMKON Kurtuluş Yolu Bisiklet Turu, 30 Ağustos-2 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek. Uluslararası turnuvanın ilk istişare toplantısı ve süreç planlaması yapıldı. SAMKON Genel Başkanı H. Kaya Aşcı, "Turnuvanın Samsun'un tanıtımına ve gençlerimizin kültürel değerleri öğrenmesi adına hayırlı olmasını diliyoruz" dedi.

SAMSUN TANITIM GÜNLERİ TAKVİMİ AÇIKLANACAK

Gurbette yaşayan Samsunluların son dönemde birlik ve beraberlik içinde şehrimizi temsil etmelerinin gurur verici olduğunu sözlerine ekleyen SAMKON Başkanı Kaya Aşcı, "Her geçen gün büyüyen, kabuğunu kıran ve büyük bir aile olmayı becerebilen bir sivil toplum örgütüne dönüştük. İstanbul'da yaptığımız Samsun Tanıtım Günleri'ne belediyenin verdiği rakamlara göre 230 bin kişi ziyaret etti. Bu yıl Eylül ve Ekim aylarında planlıyoruz. Görüşmelerimiz sürüyor. Takvimi yakın zamanda açıklayacağız" diye kaydetti.

SAMKON, 6 Şubat'taki 'asrın felaketi' olarak tarihe geçen depremler sonrası Adıyaman'da 'Samsun Köyü' kurdu. Depremzedelerin yaraları sarılırken, Ramazan ayında iftar ve sahur programları düzenlendi.

DEPREMDE YARALARI SARMAYA ÇALIŞTIK

6 Şubat'taki 'asrın felaketi' olarak tarihe geçen Kahramanmaraş merkezli depremlerde SAMKON ailesinin büyük bir dayanışma örneğine sergilediğine dikkat çeken Kaya Aşcı, "Sabah uyandığımızda hepimizi derinden üzen o depremle yüzleştik. Hemen arkadaşlarımızla toplandık, 'devletimiz milletimiz için ne yapabiliriz?' diye düşündük. Aramızda inşaatçılar var, 'Konteyner Kent yapabiliriz' dedik.

Adıyaman'da yetkililer müsait alan olduğunu söyledi ve hemen TIR'larımız yola çıktı. 'Samsun Köyü' kurduk. Aynı zamanda insani yardımlarımız oldu. Ramazan ayında adeta yarıştık, iftar ve sahur programları planladık. Depremzedelerimizin yaralarını sarmaya çalıştık, bu anlamda emeği geçen, seferber olan Samsunlu hemşehrilerimize teşekkür ediyorum" sözlerini kaydetti.

30 Ağustos Zafer Bayramı'nda Samsun'da Kahramankazan'a 'SAMKON Kurtuluş Yolu Bisiklet Turu' düzenlediklerini belirten Kaya Aşcı, bu sene aynı tarihte 12 ülkenin katılacağı uluslararası bisiklet turunun planlandığını kaydetti.

Bisikletçiler, Samsun'dan yola çıkarak Havza, Amasya, Çorum ve Çankırı üzerinden Kahramankazan'a pedal çevirdi.

BİSİKLET TURUNA 12 ÜLKE KATILACAK

SAMKON Genel Başkanı Kaya Aşcı, "Geçtiğimiz yıl 'kurtaran şehir' Samsun'dan yola çıktık, Kurtuluş Yolu güzergahı olan Havza, Amasya, Çorum ve Çankırı üzerinden Kahramankazan'a pedal çevirdik. Köyleri dolaştık, çocuklarla buluşarak bisiklet hediye ettik, çeşitli organizasyonlar, etkinlikler düzenledik.

Türkiye Bisiklet Federasyonu bu yıl ki 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda etkinliğin kapsamını genişletti ve 12 ülkenin katılacağı, 400 sporcunun pedal çevireceği Kanada'dan Japonya'ya uluslararası bir bisiklet turnuvası olacağını açıkladı. Samsunlulardan bu dev organizasyona sahip çıkmalarını istiyoruz. Geçen yıl yaptığımız organizasyonda çok heyecanlıydı" ifadelerini kullandı. 

samsun samsun haber SAMKON bisikletçi son dakika