300 Bin Lira Maaşla İş Fırsatı: Eleman Bulunamıyor!

TAKİP ET

Elazığ'da bir firma, makas operatörleri için aylık 300 bin liraya kadar maaş teklif ederken, depremlerin ardından artan talep karşısında operatör bulunamıyor.

Elazığ'da, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023 depremlerinin ardından bölgedeki enkaz kaldırma ve yıkım çalışmaları, makas operatörü ihtiyacını artırdı. Ancak, bir firma tarafından yapılan 300 bin liraya kadar maaş teklifi bile, operatör bulunamamasına neden oldu.

Bölgedeki hafriyat firması sahibi Kazım Üstün, makas operatörlerinin kritik bir rol oynadığı yıkım çalışmalarında yaşanan personel eksikliğini dile getirdi. Makas operatörlerinin bulunamaması nedeniyle 20 milyon lira değerindeki makinenin boşta beklediğini ifade eden Üstün, bu durumun maddi zarara ve zaman kaybına neden olduğunu belirtti.

Depremlerin ardından makas operatörlerine olan talebin arttığını söyleyen firma sahibi, aylık 300 bin lira maaş teklifi yapmalarına rağmen eleman bulamamaktan dolayı yaşadıkları şaşkınlığı dile getirdi. 20 yıldır sektörde faaliyet gösterdiklerini ve yapılan büyük yatırımlara rağmen bu durumu anlamakta güçlük çektiklerini belirten Üstün, "Bizim de anlam veremediğimiz bir olay" dedi.

Bölgedeki acil ihtiyaçların karşılanması için kritik bir rol oynayan makas operatörlerinin bulunamaması, bina yıkım çalışmalarını etkilemekte ve şirketlerin bu alanda iş yapmasını engellemektedir.

Elazığ kahramanmaraş eleman bulunmuyor iş fırsatı üç yüz bin lira maaş makas operatörleri