31 Mart seçim günü neler yasak olacak?

TAKİP ET

Yarın gerçekleşecek olan 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri için Türkiye'de yaklaşık 208 bin sandıkta 61 milyondan fazla seçmen oy kullanacak. Seçim günü boyunca bir dizi yasak ve kurallar uygulanacak. İşte seçim günü yasakları...

Türkiye, 5 yıl boyunca görev yapacak yerel yöneticileri seçmek için yarın sandık başına gidiyor. 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde, 61 milyondan fazla seçmen, yaklaşık 208 bin sandıkta oy kullanacak.

SEÇİM GÜNÜ NELER YASAK OLACAK?

Seçim günü (yarın) saat 06.00'dan gece saat 00.00'e kadar alkollü içki satışı ve tüketimi yasak olacak.

Oy verme süresince kahvehane, kıraathane, internet kafeler gibi eğlence yerleri kapalı olacak, sadece yemek servisi yapılacak.

Silah taşıma yasağı genelge kapsamında, emniyet ve asayişi korumakla görevli olanlar dışında hiç kimse silah taşıyamayacak.

Radyo ve yayın organlarında 18.00'e kadar seçimle ilgili haber ve yorum yapılamayacak. 18.00-21.00 saatleri arasında sadece YSK tarafından yapılan duyurular yayımlanabilecek.

Siyasi parti propagandası bugün saat 18.00'de sona erecek ve seçim yasakları başlayacak. YSK'nın kararına göre, tüm seçim yasakları yarın saat 23.59'da sona erecek.

Ayrıca, sandık başında da bazı yasaklar geçerli olacak:

Hamileler, hastalar, engelliler ve yaşlılar sıra beklemeden oy kullanacak. Cep telefonu, fotoğraf ve film makinesi gibi cihazlarla oy verme yerine girilmesi yasak olacak. Oy verme sırasında seçmene müdahalede bulunmak veya telkinde bulunmak yasak olacak.

OY VERME SAATLERİ

Oy verme saatleri ise Türkiye'nin doğu illerinde bir saat erkene çekilmiş durumda. Bu illerde ve ceza infaz kurumlarında oy verme saatleri 07.00-16.00 arası olacak. Diğer yerlerde ise oy verme saatleri 08.00-17.00 olarak belirlendi.

yerel seçim siyaset gündem yasak seçim yasakları samsun haber