4 İlde Eş Zamanlı Operasyon! "Çakar" İsimli Organize Suç Örgütü Çökertildi, Elebaşları Dahil 8 Kişi Yakalandı

TAKİP ET

Yalova merkezli düzenlenen "Kafes-47" operasyonlarıyla "Çakar" adıyla bilinen suç örgütüne darbe vuruldu. Operasyonda örgüt liderleri Yılmaz ve Erdem Çakar dahil 8 şüpheli gözaltına alındı. Yapılan aramalarda ruhsatsız silahlar, para, senet ve dijital materyaller ele geçirildi.

Yalova merkezli olarak 4 ilde eş zamanlı düzenlenen "Kafes-47" operasyonlarıyla, bölgede faaliyet gösteren "Çakar" adlı organize suç örgütü çökertildi. Operasyon kapsamında örgüt liderleri Yılmaz ve Erdem Çakar ile birlikte toplam 8 şüpheli gözaltına alındı. Yapılan aramalarda ise bir dizi suç malzemesi ele geçirildi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonun detaylarını sosyal medya üzerinden paylaşarak, suç örgütlerine karşı kararlı bir mücadele verdiklerini vurguladı. Bakan Yerlikaya, "Organize suç örgütlerini çökertip, tek tek kafese koyacağız" dedi.

Örgütün Suç Dosyaları Kabarık

Yalova Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde gerçekleştirilen operasyonlar, Yalova, Kocaeli, Sakarya ve Bursa illerini kapsadı. Operasyonlar sonucunda "Çakar" örgütü üyelerinin suç dosyalarının kabarık olduğu ortaya çıktı. Örgütün faaliyetlerine dair başlıca suçlamalar şu şekilde sıralandı:

Altınova ilçesindeki oto lastik, petrol istasyonu, işçi servisi işletmeciliği ve çiçek yetiştiriciliği yapan şahısların bir araya gelip, suç işlemek amacıyla örgüt kurarak fahiş miktarlarda faiz karşılığında vatandaşları borçlandırdıkları,

Faiz borcuna batan esnaflara baskı uygulayarak borçlulara senet imzalattıkları ve borç karşılığında nakit, işyeri malları, araçlar, şirketler, gayrimenkuller gibi varlıkları cebren ve hileyle ele geçirerek "Yağma Suçunu" işledikleri,

Borcunu ödeyemeyen şahıslara karşı silahla tehdit, ikametin kurşunlanması, genel güvenliğin kasıtlı olarak tehlikeye düşürülmesi, tehdit ve hakaret suçlarını işleyerek korku ortamı oluşturdukları,

Örgüt üyelerinin sindirdikleri esnaflar üzerinden sahte fatura düzenleyerek, 2014 yılından itibaren açılan ve kapatılan şirket hesapları üzerinden yaklaşık 1 milyar TL haksız kazanç elde ettikleri tespit edildi.

Evlerden Neler Çıktı?

Operasyonlar neticesinde gerçekleştirilen aramalarda, 4 adet ruhsatsız tabanca, 2 adet kurusıkı tabanca, 2 adet av tüfeği, büyük miktarlarda Türk Lirası, çok sayıda senet, çek, tapu ve dijital materyal ele geçirildi. Yalova Cumhuriyet Başsavcılığı ve operasyonları düzenleyen polis birimleri tebrik edilirken, Bakan Yerlikaya, milletin desteğiyle suçla mücadeleye devam edeceklerini belirtti.

Yalova merkezli Kafes-47 Çakar suç örgütü elebaşı yakalanma operasyon içişleri bakanı açıklama