44 İl İçin 'Sarı' Alarm: Çöl Tozu Uyarısı

TAKİP ET

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 44 il için çöl tozu taşınımı uyarısında bulunurken, Batı Karadeniz ve iç kesimlerinde sağanak yağış öngörülüyor.

 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son raporuna göre, çöl tozu taşınımı nedeniyle İç Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu ve Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde etkili olması bekleniyor. Bu durumun görüş mesafesinde düşmeye, hava kalitesinde azalmaya ve ulaşımda aksamalara yol açabileceği uyarısı yapılıyor.

Sarı kodlu uyarı verilen 44 il arasında Adana, Ankara, Antalya, İzmir, Konya gibi önemli şehirler bulunuyor. Ayrıca Edirne, Kırklareli, Çanakkale, Kocaeli, Sakarya, Bursa, Bolu, Düzce, Karabük, Zonguldak ve Bartın çevrelerine gök gürültülü sağanak yağış uyarısı yapıldı.

Hava durumu raporuna göre, Marmara bölgesinde parçalı ve çok bulutlu hava beklenirken, Batı Karadeniz ve iç kesimlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar görülebilir. Ege'de parçalı bulutlu, Akdeniz'de yer yer sağanak yağışlı geçmesi bekleniyor.

Güney ve iç kesimlerde rüzgarın kuvvetli esmesi bekleniyor. Özellikle İç Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu ve Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde kuvvetli rüzgarlarla birlikte toz taşınımı görülebilir. Bu durumun çatı uçması gibi olumsuzluklara neden olabileceği belirtiliyor.

Vatandaşlar, olumsuz hava koşullarına karşı dikkatli olmaları ve gerekli tedbirleri almaları konusunda uyarılıyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 44 il için uyarı çöl tozları sarı alarm çöl tozu uyarısı barı kardeniz ve iç kesimler sağanak yağış sağanak yağış toz taşınımı çevre doğa samsun haber gündem haber